Vikings – Sæson 2

Vikings-s2

It is on!

I 2. sæson af Vikings er der skruet op for intensiteten, både i forhold til historien og i forhold til hvor volsom scenerene kan blive. Man kan tydeligt mærke at karaktersættet er på plads og at seeren nu har fået mulighed for at forstå de forskellige karakterer og den livsstil og kultur, der gjorde sig gældende i Skandinavien dengang vikingerne havde deres storhedstid. Samtidig følger serien langsomt historiens gang og noget af det som begynder at gøre sig gældende er spørgsmålet om kristendom versus de gamle guder.

v11

En lille ting med stor virkning

Regnar har fået et tæt forhold til Athelstan og alt er fryd og gammen i byen og i Regnars hjem, men Prinsesse Aslaug kommer med en nyhed som ødelægger den hjemlige idyl og starter en indre kamp for alle i hjemmet, som gør at de må vælge mellem hjertets overbevisning og deres fornuft. Samtidig nærmer tiden for togterne sig og alliencen som blev dannet ved sidste togt forstærkes i håb at kæmpe samlet om magten.

V12

Vildere, voldsommere, Vikings

I Vikings sæson 2 har det hele virkelige fået et hak opad på den mest positive forstand. Historien bliver for hvert afsnit mere og mere spændende, og flere gange tager handlingerne en drejning som er ganske uventet, hvilket giver serien som helhed en meget mere fast og selvsikker karakter. Derudover er der sket meget på actionfronten og publikum skånes ikke for de voldelige scenarier og der viser flere af vikingernes tilgange, som til tider kan virke voldsomme. Det skal også siges at selvom den kristne tro sættes over for den nordiske mytologi, bliver begge trosretninger vist på en respektfuld og objektiv vis, hvor der ikke tages stilling til om det ene er bedre end det andet, men der nogle meget grundlæggende forskelle i de to trosretninger.

v13

Don´t miss out

Alt i alt er det en fryd af se 2. sæson af Vikings, fordi serien har fået lov til at vokse og det har bestemt ikke ført noget dårligt med sig, tværtimod. I den her sæson er Vikings-serien for alvor blevet raffineret og det gør at hvis man ikke allerede har set 1. sæson, så bør man sætte serien på, og se hvordan serien vokser støt og sikkert til en vaskeægte succes. Jeg kan kun anbefale Vikings serien og ikke mindst 2. sæson og sige at jeg glæder mig til at næste sæson starter.

Sæson:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)

Anmeldt af Mia Christensen.

IMDb-logo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.