The Pillars of the Earth

pill


Ken Follett’s berømte roman The Pillars of the Earth, eller Jordens Søjler som er den danske titel, har været et hit siden dens udgivelse. Ikke alene i bogform, men den er også blevet udgivet som både anmelderrost tv-serie og musical. Nu er den store mastodont af en bog også kommet som computerspil, hvor udvikleren Daedalic Entertainment har fået til opgave at skabe et spil, i samme eventyrlige stil som bestselleren.

1
Tag med til Kingsbridge

Historien i The Pillars of the Earth, tager os med til 1200-tallets England, der er midt i en stor borgerkrig kaldet ‘The Anarchy’. Her forsøger adelige og magthungrene biskopper at kæmpe om magt balancen i landet, mens deres handlinger påvirker den resterende befolkning, der overlades til sig selv. Vi møder præsten Philip, byggeren Tom Builder og deres familier. Som følge af Borgerkrigen, står Philip tilbage med en nedbrændt katedral, med Tom’s hjælp kæmper de for at bygge en ny katedral i byen Kingsbridge. Det er dog ikke nogen nem opgave, da deres fjender forsøger at sætte en stoppe for deres planer.

2
Flot og veludført historie

Daedalic Entertainment har gjort et godt stykke arbejde, med at tage Ken Follett’s roman og skabe et spilbart univers, hvor grundessensen fra bogen er bevaret. Det har naturligvis ikke været muligt at gå i dybden med hele eventyret, i et simpelt spil som The Pillars of the Earth er. Men de har alligevel formået at skabe et interaktiv og detaljerig verden, hvor man får et godt indblik i den kaotiske hverdag i 12-tallets England. Spillets grafisk udtryk er flotte og veludførte og det tegneserie lignende design med håndmalede baggrunde, giver spillet en Telltale games effekt og det er tydeligt at Daedelic Entertainment har lagt meget energi i at skabe, de helt rigtige rammer for spillet. Karakterende i spillet virker både interessante og levende, og man føler sympati over for alle de forskellige prøvelser de gennemgår gennem hele historien. Samtidigt er stemmerne til de forskellige personer i spillet godt castet og er med til at give dem en stærk personlighed-selvom det er et forholdsvis simpelt spil.

The Pillars of the Earth er ikke et spil med fuld fart over feltet, men derimod et interaktivt eventyr, der via simpel styring lader dig udforske Ken Follett’s fantastiske univers. Historien i spillet lader dig træffe dine egne valg og hvordan det videre forløb udspiller sig, afhænger af disse valg. Hvis man godt kan lide eventyr, så er der mange timers spilletid i The Pillars of the Earth, hvor dette kun er starten, der kommer to dele mere. Som vi desværre kommer til at vente på.

Gameplay:5 out of 6 stars (5 / 6)
Plot:5 out of 6 stars (5 / 6)
Grafik:4 out of 6 stars (4 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6 / 6)
TAK TIL DAEDALIC ENTERTAINMENT/PR NORDIC

Besøg Daedalic Entertainmaent her: Daedalic Entertainment

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.