Sovende hunde

Kriminalkommissær Mike Atlas synes at være gået helt hundene. Under et terrorangreb på Alexanderplatz i Berlin har en hjemløs mistet livet og Mike var påvirket af stoffer, så han kan ikke huske, hvad der egentlig skete. Har han selv helt eller delvist ansvaret for de dramatiske begivenheder?

Mike er omgivet af medfølende kolleger, en chef, der synes at have sin egen dunkle dagsorden, en kone, der i frustration lægger afstand til Mike – og en datter, der så gerne vil forstå, hvad der sker, så hun kan hjælpe sin far. Spørgsmålet er bare, om situationen er så enkel, som omgivelserne lægger op til, eller om Mike må grave dybere ned for at finde sandheden. Meget tyder i hvert fald på, at den retssag efter terrorangrebet, hvor en ung mand bliver dømt skyldig i drabet på den hjemløse ikke er gået helt rigtigt for sig. Samtidig spiller det ind, at den unge mand, som i øvrigt har familiemæssig relation til sagen, begår selvmord i fængslet.

Mike kan til at starte med ikke huske det fjerneste, bortset fra ganske kortvarige glimt af særdeles dramatisk karakter. Han holder kontakten til den tidligere chef, Corinna Steck, som nok har medlidenhed med Mike, men som også har sin helt klare dagsorden med hensyn til performance i den afdeling hun er chef for. Desuden er der antydninger, at den tidligere makker Luka Zaric ikke er 100% ærlig i forholdet til Mike, ikke mindst fordi han har et ikke fuldt platonisk forhold til Mikes kone. Der er ligeledes antydninger af en sammenspisthed, som handler om at gå ud over lovens grænser for, hvordan man sætter ind mod klaner og bander i indvandrerkredse.

Udover seriens grundlæggende krimiplot finder man fine og nuancerede personskildringer af personerne, herunder Mikes kone, der er splittet mellem Zaric og sin mand og datteren, der på den ene side er bange for, hvad hendes far kan finde på og som samtidig tydeligt tager Mikes parti i forhold til moderens relation til Zaric. Jule Andergast er en ung stræbsom og måske også en smule naiv jurist hos anklagemyndigheden, som hurtigt får fornemmelsen af, at ikke alt er, som chefen og sagens omfattende dokumentation ellers lader forstå. Hun holder tæt kontakt til Mike og bidrager på den måde til sagens fremdrift og afklaring.

En ung kvindelig betjent, Britney Adebayo, begår en fejl under en indsats. Det vækker hendes interesse for at adoptere en lille pige, der kom til skade under Britneys indtrængning på den ransagede adresse. Britney bliver samtidig langsomt og uden at hun er rigtigt klar over det trukket ind i føromtalte sammenspisthed og endelig ser det ud til, at Stecks personlige følelsesliv også er rodet ind i sagen.

Serien, der er bygget på den israelske TV-serie ”The Exchange Principle”, er båret af stærke personbeskrivelser og en handling, der ganske fermt bliver foldet ud i et behersket tempo uden at det på nogen måde er kedeligt. I rollen som Mike Atlas ser man Max Riemelt, der er kendt fra ”Hitlers elite”, Luise von Finckh har rollen som Jule Andergast, Melika Foroutan leverer et skarpt billede af Steck. Dertil kommer en række glimrende biroller, som uden omfattende replikker forstår at føje troværdighed til seriens overordnede indtryk.

 • Titel: Sovende hunde
 • Originaltitel: Schlafende Hunde
 • Instruktør: Stephan Lacant, Francis Meletzky 
 • Skuespillere: Max Riemelt, Luise von Finckh, Peri Baumeister, Tara Corrigan, Luna Jordan
 • Genre: Drama, Krimi
 • Antal afsnit: 6
 • Spilletid i alt: ca. 5 timer
 • Produktionsselskab: Real Film Berlin
 • Produktionsår: 2023
 • Release-dato: 22. juni 2023
 • Censur: 12 (Holland)
 • Anmeldt af: Carsten Skov
 • Findes på: Netflix
 • Billeder: © Netflix
Serie:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Billede:4 out of 6 stars (4,0 / 6)
Lyd:4 out of 6 stars (4,0 / 6)