Piraterne!

fsdgg

Ohøj matroser gør jer klar til eventyr

Piratkaptajnen har i de sidste 20 år været nomineret som årets pirat, men har hvert år set sig slået af en af hans kollegaer, faktisk er han til grin blandt hans kollegaer som er nogle er de mest hårde pirater der findes på de syv have. Så denne gang sætter han et mål for at vinde pokalen som årets pirat. Og sammen med sin besætning sætter de sejl og drager ud for at plyndre og hærge, men de er ikke så heldige som de kunne have været, lige indtil de møder selveste Charles Darwin som får dem lokket med til London da deres papegøje Polly, faktisk er en dronte som har været uddød i de sidste 150 år. Men da de kommer til London går det ikke helt som de havde regnet med, Dronning Victoria har nemlig sine egne planer med Polly, også hader hun bare pirater.

PIRATES!

Piraterne er instrueret og produceret af Peter Lord, som dengang var med til at grundlægge Aardman Animations, som man nok bedst kender fra ‘Walter og Trofast’ filmene, har kastet sig ud i dette vanvittige projekt af en stop-motion film, der har kostet over en kvart milliard og tager flere år om at lave, da de skal flytte hver figur et par millimeter, tage et billed også videre for at det skal ligne at de har bevæget sig. Piraterne er en fantastisk flot animeret film, jeg vil sige den bedste af denne slags, de er virkelig gået i de mindste detaljer og lavet det hele i mikro størrelse for at kunne lave denne film.

PIRATES2

Humoren klinger også, man sidder og er flad af grin, både med replikkerne, men også de små skjulte ting i filmen, som skilte der nævner historiske ting. Vi møder også en lidt beruset Jane Austen på en pub i London, dette er nok efterårets film både til store og små da de rammer plet med hele piratløjerne og sjove referencer. I denne originale er stemmerne b.la Hugh Grant, Jeremy Piven og Salma Hayek. hvor det på dansk b.la er Gordon Kennedy, Rasmus Botoft, Lasse Rimmer, Mia Lyhne & Cecilie Stenspil.

Så landkrabber sæt filmen på og nyd denne perle af en animations film, eller gå planken ud.

BONUSINFO:

– Filmens originale titel er The Pirates! Band of Misfits
– Der er ca. 695 replikker i filmen fordelt på 29 forskellige scener
– Skuespillerne er ca. fem timer om at indtale 30-50 replikker
– Sørøverkaptajnen havde 15-20 forskellige forgængere, før man besluttede sig for hans endelige udseende
– Det tog et år at udvikle Sørøverkaptajnens skæg
– Hver dukke er bygget op omkring et metalskelet, så alle led kan bøjes præcist som et menneskes
– Der er produceret 7.500 forskellige mundstykker til filmens 250 forskellige dukker
– Piratskibet består af 44.569 forskellige dele og vejer 350 kg
– Der er lavet 220.000 rekvisitter til filmen plus 400.000 guldmønter
– Filmens computeranimerede elementer har taget 5.000 timer at udvikle
– Der er blevet drukket 59.200 kopper te under produktionen

Film:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)

IMDb-logo