Diktatoren

Dbanner

Sort humor fra skaberen af Borat og Bruno

Diktatoren er instrueret af Larry Charles, som står bag succes filmene Borat og Bruno, der også havde Sacha Baron Cohen i hovedrollen. Den heltemodige og excentriske diktator Aladeen (Sacha Baron Cohen) bliver kaldt til et FN møde på den amerikanske ambassade i New York, fordi de er bekymrede får hans land, republikken Wadiya skjuler atomvåben.

D1

Forrådt af sine nærmeste

Desværre bliver han forrådt af hans højre hånd Tamir (Ben Kingsley), så nu må den store Aladeen, leve som en helt almindelig amerikaner. Det lykkes ham at få job hos en aktivist (Anna Faris), der har flere nationalitetter ansat, og det opstår der hurtigt mange sjove episoder over. Diktatoren er en meget morsom film, der tør tage pis på, emner som terror og hele verdens fokus på atomvåben. Ligesom Larry Charles andre film Borat og Bruno kræver den nok, man har en lidt speciel humor. 

D2

Altid sjove Sacha Baron Cohen

Jeg syntes generelt filmen var ret underholdende næsten hele vejen igennem, den var dog ikke på højde med Borat og Bruno. På skuespiller siden levere Sacha Baron Cohen varen meget overbevisende, men også Ben Kingsley og Anna Faris gør et godt stykke arbejde, med deres roller. Filmen er anmeldt på Blu-ray, som er i fuld hd opløsning og på lydsiden er den indspillet i 5.1 DTS HD master audio og 5.1 Dolby Digital. Ekstra materialer er der desuden slettede og forlængede scener, samt musik videoen ´Your money is on the dresser´ og et Larry King interview.

Film:4 out of 6 stars (4 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6 / 6)
Lyd:5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldt af Mark Hougaard.

IMDb-logo