Anmeldelse – Pet Sematary

© Paramount Pictures.
  • Originaltitel: Pet Sematary.
  • Instruktør: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer.
  • Skuespillere: Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow, Jeté Laurence, Hugo Lavoie, Lucas Lavoie, Obssa Ahmed, m. fl.
  • Genre: Gyser/Horror.
  • Spilletid: 1 timer og 41 min.
  • Udgiver: Paramount Pictures.
  • Produktionsår: 2018.
  • Censur: 15 år.
  • Anmeldt af: Mark Hougaard.
  • Biograf premiere: 4. april, 2019.

Så er den her endelig, årets første Stephen King filmatisering af en af forfatterens bedste fortællinger. ’Pet Sematary’ eller på dansk ’Dyrekirkegården’, er en genindspilning af originalen fra 1989. Der er dog lavet nogle ændringer i forhold til Mary Lamberts version og det er både godt og skidt.

Sometimes Dead Is Better

’Pet Sematary’ følger parret Louis og Rachel Creed (Jason Clarke & Amy Seimetz), der sammen med deres to børn flytter til en lille by i Maine. Ved første øjekast, virker deres nye hjem som det perfekte sted, med fred og ro. Men med en stærkt trafikeret landevej og en dyrekirkegård i haven. Da datteren Ellies kat bliver kørt ihjel, får Louis hjælp af naboen Jud (John Lithgow) til at begrave den, på en mystisk gravplads. Men da katten vender tilbage næste dag, bliver det begyndelsen på et nyt helvede, for den lille familie.

Det nye remake af ’Pet Sematary’ er instrueret af Kevin Kolsch og Dennis Widmyer, der tidligere har stået bag filmen ’Starry Eyes’. Baseret over Stephen King bogen, der ifølge forfatteren er hans mest skræmmende. Så har filmen virkelig noget at leve op til. Specielt når man tænker på, hvor skræmmende en oplevelse originalen fra 1989 var. Den var dog ikke helt så tro, mod bogen og det er her ’Pet Sematary’ anno 2019, har sin berettigelse.

Jason Clarke er fremragende

Jason Clarke spiller hovedrollen som Louis Creed og han leverer faktisk en langt mere overbevisende præstation, end det var tilfældet med Dale Midkiff i originalen. Han er lidt en undervurderet skuespiller, med ’Pet Sematary’ beviser han dog, at selv de mere følelsesmæssige roller er han i stand til at bære. Det er dog også værd at fremhæve Jeté Laurence, der virkelig viser stort talent, i den dobbelt rolle som hun bære i filmen. John Lithgow er også et godt valg som Jud, der i originalen blev spillet fremragende af Fred Gwyne.

Stærkt Remake

Der er lavet en del ændringer i den nye version af ’Pet Sematary’, så den føles mere tro mod King bogen. Det er noget man lige skal vænne sig til, men det fungere faktisk rigtig godt. Filmen er dog en smule langtrukken i starten, men det ændrer sig heldigvis, hen mod klimaks. Den mørke og skumle stemning, er godt integreret i filmens handling og fyldt med klamme scener og gys. Det er skønt at se, at man har gjort mere ud af at fortælle om hovedpersonernes historier og traumer fra fortiden. Disse ”flashbacks” giver historien mere mening. Så man nemmere forstår, hvad de går og slås med og føler med de begivenheder, de udsættes for. ’Pet Sematary’ var et af de remakes, som jeg frygtede ville kunne skuffe. Men den overraskende positivt og der var virkelig noget at leve op til, når man tænker på hvor skræmmende originalen var opbygget.

Film:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)

Skriv en Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.