iZombie – Sæson 1

qq

iZombie er en Amerikansk TV serie udviklet af Diane Ruggiero og Rob Thomas. Serien er, løst, baseret på DC Comics tegneserien af samme navn.

1

Liv Moore er en ambitiøs medicinstuderende der generelt har godt styr på sit liv. Der er ingen slinger i valsen: Hun er dygtig til sit job og er forlovet med en skøn mand, der ikke kan få nok af hende.

En kollega inviterer hende med til en bådfest. Beslutningen om at deltage i festen, får konsekvenser for ”Liv”, da et makabert zombiudbrud splitter festen ad. Efter at være blevet angrebet på båden, vågner Liv op I en ligpose på stranden. Hun er dog ikke længere sig selv – hun er blevet til en Zombie.

For at vedligeholde en smule menneskelighed, må Liv vende sig til et liv hvor hjerner er en fast del af føden. Da hjerner ikke er lette at få fingrene i, skifter Liv arbejdspladsen ud med et arbejde i hospitalets lighus, hvor hjernerne er frit tilgængelige. At spise hjerner, har dog den bivirkning, at Liv får hjernens tidligere ejers minder og personlighed. Dette giver hende mulighed for at hjælpe Seattle Politi med at løse hendes frokosts mordgåder.

2

Liv skal nu, ud over sin nye kost, også forholde sig til:

  • Partneren = Clive Babineaux = Politimand for Seattle PD
  • Den alierede = Dr. Ravi = Retsmidiciner og Liv´s ven
  • Den eksforlovede = Major = Liv’s tidligere forlovede
  • Infektionen = Blaine = Tidligere narkohandler – nu værende zombie, hvis narko, “Utopium”, startede zombieudbrudet.
Et anderledes twist i zombie-tenden

An amusing variation on the zombie trend, iZombie is refreshingly different, iZombie er ikke bare endnu en zombie apokalyptisk serie, der prøver at presse det sidste ud af Walking Dead succesen. iZombie er et frisk pust indenfor genren, hvor der (næsten) ingen uhyggelige ”walker”-typer der stønner og jagter mennesker.

3

I denne serie er zombier tæt på hvordan vi ser almindelige mennesker – så længe de altså husker at få spist lidt hjerne. Får zombierne ikke indtaget hjerne, vil de ændre sig til den typiske zombie vi kender fra andre serier og film. Man kan sige at det ikke er en ”Zombie serie”, men en serie om folk der kæmper for ikke at ende som jagende zombier.

iZombie leverer en stærk første sæson, og jeg var “hooked” fra første afsnit. Tonen er munter – trods det tunge emne – og humor er god.

4

Sæson:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Billed:4 out of 6 stars (4,0 / 6)
Lyd:4 out of 6 stars (4,0 / 6)
Test-2

Skriv en Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.