Anthropoid

Anthropoidbanner

Beretninger fra Anden Verdenskrig skildret på film har altid været spændende og fascinerende, og da der ofte er langt mellem denne type film er det skønt at se, når der bliver kastet nyt lys over spændende missioner under Anden Verdenskrig. Netop sådan er Anthropoid, der er en vigtig mission under krigen, som nok de færreste kender til. Historien har været skildret på film før i Operation Daybreak fra 1975, der havde Timothy Bottoms i hovedrollen.

hgfhgf
Baseret på virkelige begivenheder

I september 1938, bliver en konference mellem Adolf Hitler og statsoverhovederne i Frankrig, Italien og England afholdt i München. Hitler truer med krig hvis ikke nabolandet Tjekkiet bliver overgivet til Tyskland. Uden nogle allierede bliver Tjekkiet tvunget til at overgive sit militær, og landet bliver besat, uden et eneste skud bliver affyret. Et år senere invadere Hitler Polen, og verden er endnu engang i krig. De tjekkiske fabrikker er ekstremt vigtige for den tyske våben produktion, men møder meget modstand og sabotage. Derfor sender Hitler, den tredje i kommando linjen ned for at knuse enhver modstand mod Naziregimet. Hans navn er Reinhard Heydrich, og hans brutale metoder giver ham et nyt navn – Slagteren af Prag.

fghhfg
Mod alle odds

Anthropoid følger de tjekkiske patrioter Jan Kubis (Jamie Dornan) og Josef Gabzik (Cillian Murphy) nedkastet bag fjendens linjer, med en nærmest umulig mission at snigmyrde Reinhard Heydrich (Detlef Bothe), den tredje øverste i hierarkiet, kun overgået af Himmler og Hitler selv. Deres mission kommer til at møde stor modstand, for hvad vil der ske med landet hvis missionen lykkedes.Filmen er et stærk medrivende drama, scenerne er flot eksekveret i hjemlandet Tjekkiet og den britiske instruktør Sean Ellis, har skabt en film med masser af spænding og patriotisme, og har brugt de sidste 10 år på research, for at gøre den så autentisk som muligt, og følge de virkelige hændelser så godt som muligt. Resultatet er en britisk filmkundskab når det er bedst, og det ses tydeligt på det færdige resultat.

hgfh
Godt castet

Jamie Dornan som er mest kendt som Mr. Grey i Fifty Shades of Grey, viser at han også kan levere seriøse præstationer, og sammen med altid gode Cillian Murphy er de filmens stærke rygrad, og de to irske skuespillere har gjort et godt stykke arbejde med at gøre deres karakterer spændende, interessante og med overbevisende tjekkiske accenter. Sammen med Toby Jones, Charlotte Le Bon, Anna Geislerova og Harry Lloyd er det tydeligt at Sean Ellis har fundet de helt rigtige skuespillere til filmen, det hele smelter bag rigtigt sammen, og giver en stærk oplevelse.
Antropoid er en vigtig film om beretninger under Anden Verdenskrig, og hvis man er historisk interesseret sidder den lige i øjet. Her for du en medrivende historie, man ikke glemmer lige foreløbigt.

Film:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Billed:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)

IMDbv2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.