Westworld – Sæson 1

Sbanner
Fra kultfilm til serie

Den gamle novelle fra samlingen hvor blandt andet Jurassic Park også indgår, blev i 1973 filmatiseret af forfatteren selv, nemlig Michael Crichton og det var en succes fordi den legede med tanken og frygten omkring kunstig intelligens og robotternes muligheder. I 1980 forsøgtes det at lave en fortsættelse i serieform, men dette floppede brutalt og ideen med en serie måtte ligge i dvale i nogle år, men plottet var for interessant on derfor fik nogle igen ideen om at kultfilmen fra 1973 skulle forsøges som seire, men i flere årtier ville ingen bide på indtil HBO forelskede sig et pilotafsnit og Westworldserien kom herefter i produktion.

1

Ny form for ferie

Westworld er navnet på en temapark, som er langt fra de temaparker vi kender i dag. Her er det muligt i en verden baseret på det vilde vesten at komme ind og være cowboy og deltage i en historie. Det som dog er væsentlig anderledes er at det, at Westworld-verdenen er lavet af robotter og her kan folk komme ind og være med i det vilde vesten på godt og ondt. Her kan man både være helten og skurken. Robotterne i parken er så avancerede at man ikke kan se om det er mennesker eller robotter og de har fået indkodet en form for kunstig intelligens for at få Westworld til at virke så virkelighedstro som muligt. En dag begynder nogle få af robotterne at opføre sig underligt, hvilket er opstået efter en ny opgradering, men som historien skrider frem viser det sig at der mange andre scenarier i gang udover dem som udspiller sig i den overdådige temapark.

2

En oplevelse ud over det sædvanlige

Westworld er en helt igennem fed oplevelse og der er så mange twists undervejs, hvilket gør at man ikke kan regne ud hvad der kommer til at ske, om man så gerne vil. Det er virkelig en fryd at se noget som er så gennemført indenfor sci-fi genren og hvad der også gør Westworld ganske fortrinlig er at den præsterer at remme et bredt publikum, uden at den bliver kedelig, eller for familiehyggelig. Tværtimod er den til tider ret uhyggelig og ret så spændende, så det gør næsten ondt at skulle vente en hel uge inden næste afsnit. Det er virkelig et gennemført stykke arbejde og det er minimalt hvad man kan sætte en finger på, selvom serien ligger langt fra den film som serien bygger på.

3

En verden til forskel

Selvom der er en del ligheder i selve tanken fra den gamle film og den nye serie, er der dog en del væsentlige ting som er anderledes. Naturligvis har det været muligt at udvide karaktergalleriet, idet der er mere skærmtid at udfolde sig på, men der er også væsentlige ting som er meget anderledes. For eksempel er skurken i filmen en robot, mens han i serien er et menneske. Samtidig er der i filmen tale om en virus, hvor der i serien er tale om en opdatering som er gået galt. Derudover er der kun én temapark i modsætning til filmen, hvor der er flere parker med forskellige genrer. Til gengæld er robotterne i HBOs version langt mere komplekse i forhold til deres følelsesspektre. Slutteligt er der også en lovgivning i filmen, hvor imod serien virker som om at alt konsekvensfrit er tilladt i parken.

Sæson:6 out of 6 stars (6 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6 / 6)

IMDbv2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.