Game of Thrones – Sæson 4

GOT-S4

Fortsættelse fulgte

Det er intet mysterium at sæson 4 af Game of Thrones måtte komme efter de tre andre succeser som HBO har leveret i løbet af de sidste par år og denne gang er der sket en mindre forandring, hvis man skal holde serien op imod bøgerne. Game of Thrones´ 4. sæson nemlig ikke kun baseret på anden halvdel af den tredje bog, ”Storm of Swords”, men der er også inddraget en del elementer fra den fjerde bog, ”A Feast for Crows” og den femte bog ”A Dance With Drangons”. Således holder manuskriptforfatterne sig ikke længere så striks til bøgerne som de i en relativt stor udstrækning har gjort indtil nu, men de begynder at springe lidt mere i historien, selvom det dog ikke er noget man som publikum bemærker medmindre man har læst bøgerne forinden.

GOT32

Fjenderne rykker nærmere

I 4. sæson af Game of Thrones tilspidses situationen ikke kun i de syv riger, hvor både interne stridigheder præger hvert enkelt rige, samtidig med at alle med interesse for The Iron Throne og magten i Westeros er rykket så tæt på at deres interesser begynder at blive kendt for familien Lannister som indtil videre har siddet på tronen. Også nord for muren som er det nodligste punkt i de syv riger trænger både vinteren og mørket sig på mad alt hvad det indebærer og derfor er det ikke kun en barsk vinter i norden som folket ved muren er oppe i mod. Der er også det som lurer på den anden side, det som kan blive menneskernes endeligt.

aaaa

A new level

Ja man skulle ikke tro at det var muligt at gøre det bedre end Game of Thrones hidtil har været, men det modbeviser sæson 4 i allerhøjeste grad, for det er intet mindre end vidunderligt sat op og det er svært at sætte fingeren på hvad der helt præcist gør det. Om det er følelsen af at serien begynder at bevæge sig meget tæt på klimaks, eller om det er fordi at sæson 4 har så meget indhold og så mange spændingsscenarier, er ikke til at sige, men med denne her sæson har både manuskriptforfattere, instruktører, skuespillere og klippere vist at de ikke kun holder niveauet, men overgår sig selv og det er ret stort når Game of Thrones i forvejen er den mest populære serie i verden.

Sæson:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Special Effects:5 out of 6 stars (5,0 / 6)

Anmeldt af Mia Christensen.

IMDb-logo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.