Game of Thrones – Sæson 5

GOT-S5

Ingen havde set det komme

5. sæson af den verdensomspændende serie, Game of Thrones er nu rullet over skærmene, hvor fans verden over kunne følge med i de spændende fortællinger og fansene har ventet længe og utålmodigt på hvad der nu skulle ske. Faktisk har flere fans været så utålmodige at der skete det at de 5 første afsnit blev lækket på diverse hjemmesider og allerede i løbet af den første nat havde over 800.000 downloadet afsnittene til stor bedrøvelse for HBO, der havde fundet sin guldgås og nu så at folk løb afsted med den om natten. Selvom det har været et slag i ansigtet for HBO, har det samtidig understreget hvor eftertragtet serien er og hvor bredt den har præsteret at ramme.

1_1

Det femte element

I sæson 5 af Game of Thrones er grænserne for alvor trukket op og det onde som lurer i nord tvinger folkene til at skulle vælge mellem deres interne stridigheder og deres overlevelse, mens flere rænker smedes og nye alliancer blomstrer op. Denne gang bygger handlingerne på den 4. bog i samlingen, Feast for crows og den 5. bog, A Dance with Dragons, hvor der er plukket og stykket sammen. Som et ekstra interessant element for det danske publikum er Birgitte Hjort Sørensen, som er kendt fra DR-dramaserien, Borgen, som den provokerende journalist Katrine Fønsmark og med en slående god accent som flere af de danske skuespillere i Hollywood kan lære noget af.

2_1

Spændingen vil ingen ende tage

I Game of Thrones sæson 5 bliver det kun mere og mere spændende og til sidst sidder man næsten så langt ude på stolen at hvis man rykker et nyk nærmere, falder man ned af bare intensitet, for det er så fængende hele vejen igennem og hvis man er typen der i ny og næ finder F-ordet frem fra tasken, så kan man næsten forvente at det vil blive brugt i løbet af 5. sæson, for det er ikke kun interessant og uhyggeligt. Der sker også flere ting som er direkte forrykte og som viser hvor magtbegærlig et menneske kan blive og det gør at man hele tiden bliver overrasket og ikke nødvendigvis på den mest behagelige måde. Hvis ikke man i de sidste 4 sæsoner var blevet vænnet til de mange choks og den barske ligefremhed som Game of Thrones byder på, kunne denne sæson måske gå hen og blive for voldsom, men der viser holdet bag serien blot igen hvor raffineret de arbejder, fordi de hele tiden skruer tilpas op til at man er opslugt men uden at man får for meget.

Sæson:6 out of 6 stars (6 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6 / 6)
Special Effects:6 out of 6 stars (6 / 6)

Anmeldt af Mia Christensen.

IMDb-logo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.