Walt Before Mickey

gdgdf

Når man ser filmen ‘Walt Before Mickey’ er det svært ikke at blive imponeret, selvom filmen ikke har haft sin plads I biograferne herhjemme, så når den langt ud over den almindelige tv-film oplevelse og formår at kaste lys på en meget vigtig person i filmhistorien.

Hårde vilkår

’Walt Before Mickey’ er baseret på bogen af samme navn, og handler om de tidlige år i Walt Disneys karriere. Filmen taget sit udgangspunkt i 1930’ernes USA, en svær tid med trange vilkår på grund af depression og dårlig økonomi. Den unge Walt Disney (Thomas Ian Nicholas) har drømmen om at skabe tegneserier, men mangler kapitalen for at realisere sin drøm. Det lykkedes ham dog at låne penge til at starte op på, men filmindustrien er benhård og det kommer han til at mærke på egen krop.

gdfgfd
Manden og musen

’Walt Before Mickey’ er et rørende, men også samtidig barsk kapitel om manden der skabte Mickey Mouse. Man følger ham hele vejen gennem hans unge år, og ser de kampe han kommer til at tage for at få succes. Historien er spændende opbygget og gennem årene lærer man manden Walt Disney at kende og de personer, der bliver en del af hans liv. Selvom biografier over kendte personer ofte kan være noget tunge at komme igennem, så opleves ’Walt Before Mickey’ som en let overkommelig affære, uden det går ud over kvaliteten af filmen.

ghg
Flot fortalt drama

Det er ikke Disney selv der har udgivet denne film, hvilket man skulle tro når man først ser den. Skuespillet er flot og velspillet, lidt sjovt at se Thomas Ian Nicholas som Walt Disney, man kender ham mest fra ’American Pie’ filmene der tager lettere på tingene. Ikke desto mindre viser han at han også kan spille mere krævende roller, og han formår at gøre rollen medrivende og interessant. Filmen er godt nok ikke spækket med kendte ansigter, men de skuespillere instruktøren Khoa Le har fået samlet, fungere perfekt sammen, og for det hele til at gå op i en højere enhed. Hvis du er fan af Disney film skulle du måske kaste et blik på ’Walt Before Mickey’, for selvom denne film er en direkte til dvd udgivelse, så er det en film med hjertet på rette sted der fortæller historien om legenden Walt Disney på en helt magisk måde.

Film:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Billed:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)

IMDb-2016

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.