Verdenspremiere på ‘Et dyrebart liv’ på CPH:DOX

Peter von Kohl - fotograf: Per Arnesen “Jeg, som instruktør og ven af Peter med mine ydmyge 47 år, har lært meget af ham” - Filmskaber, Ulrik E. E. Gutt-Nielsen.

Oplev den karismatiske Baron Peter von Kohl i Ulrik Einer Ehrhorn Gutt-Nielsens nye film

Den pensionerede journalist Peter von Kohl er altid ulasteligt klædt i jakkesæt og nypudsede sko og færdes på de bonede gulve med en stok, der har tilhørt hans familie i mange generationer. Men veganeren Peter har også fødderne dybt begravet i mudderet i svinestien i sin kamp for dyrs rettigheder. Nu har han fået konstateret uhelbredelig kræft og går efter at opfylde sit store ønske: At møde og overbevise selve Paven om at bruge sin indflydelse på at forsvare dyrene i hele verden. ‘Et dyrebart liv’ er et underholdende og rørende portræt af en karismatisk ener med en aldrig svigtende indsats på de umælende dyrs vegne.

Peter von Kohl
Filmen “Et Dyrebart Liv” er et personligt portræt af en usædvanlig mand og hans mangeårige kamp for at liv betyder noget. Både dyrenes og hans eget. Det er med stok og slips og fødderne begravet i mudder at Peter von Kohl kæmper sin kamp, som er rørende og underholdende. Peters våben når han prøver at forandre verden er dialog og respekt. Igennem tre årtier har han forsigtigt skubbet til beslutningstagerne, interviewet dem og gjort opmærksom på tingenes tilstand. Peter kan ikke holde ud hvordan vi behandler dyrene og at danskerne ikke rigtigt tænker over hvad de spiser. Han blev vegetar og siden veganer som ganske få i Danmark. Han er det man kunne kalde en “first-mover”, som nu er 78, snart 79 år gammel. Han er en særlig, følsom og farverig karakter, der færdes passioneret i grisestien, til demonstrationer, i EU-parlamentet, Europarådet, Folketinget og som statist i scener på spillefilm – og til audiens hos Paven. Og han bliver lyttet til. Men tiden er også ved at rinde ud for den ældre herre der lider af uhelbredelig kræft. Og hvad står så tilbage? Har Peter brugt sit liv forgæves eller er der grund til at være glad for sit eftermæle? Hvad kan vi selv gøre?

Instruktør Ulrik E. E. Gutt-Nielsen - Fotograf: Krestine Havemann

Instruktøren Ulrik E. E. Gutt-Nielsens personlige film
Filminstruktør Ulrik E. E. Gutt-Nielsen (Fremtidsvej, Sort Arbejde, Christian Kjær – Farvel og Tak) har længe været fascineret af Peter von Kohls familiehistorie, udstråling og stålsatte værdier. I løbet af 7 år har Ulrik optaget den pæne mand i Helsingør, der prøver at forandre verden med samtale og respektfuld dialog. En fremgangsmåde, der aldrig har været mere kostbar end nu. Dyr anerkendes nu som sansende væsener og flere og flere danskere er begyndt at spise vegansk mad, så Peters ideer vinder indpas. Men hvad står tilbage efter et langt levet liv? Har Peter brugt sin tid forgæves eller er der grund til at være glad for sit eftermæle? Hvad kan vi andre gøre for at give dyrene – og selv få – et værdigt liv?

Hvor kan jeg se filmen?
Den medvirkende Peter von Kohl, Ulla Hasselbalch, producer og instruktøren Ulrik E. E. Gutt-Nielsen ville blive glad for at se dig visningerne enten i Cinemateket, Gothersgade 55, Bio CARL  torsdag den 24. marts kl. 17:00 eller på Charlottenborg Mezzaninen søndag den 27/3 kl. 18:00 til den store dokumentarfilmfestival CPH:DOX.

Billetter kan købes her: https://cphdox.dk/da/film/making-life-count-da/

Læs mere på www.cphdox.dk 

Kilde: cphdox.dk / Billeder: © Per Arnesen & Krestine Havemann