Veep – Sæson 5

banner


Præsident Selina Meyer står pludselig midt i en situation med stemmelighed i Valgmandskollegiet. Med hendes præsidentpost i fare arbejder Selina sammen med sit personale i D.C. videre for at få hende, som selv tidligere var vicepræsident, til at fremstå som en passende præsident, og samtidigt må de afværge hendes karismatiske vicepræsidents ambitioner.

2
Politisk satire kan være sjovt!

Veep er en Amerikansk politisk satire serie, af Armando Iannucci. Veep er et spin of på den engelske serie ” The Thick of It” fra 2005. Første sæson af Veep udkom i 2012, og vi er nu nået til den 5 sæson med Selina Meyer og hendes personale. Her kommer vi tæt på valgkamp, meningsmålinger og politisk korrekthed – og vi kommer endnu tættere på alt det der sker bag ved tæppet. Humoren er skarp, og bliver serveret råt og forsødet. Politisk satire er ikke min foretrukne kategori, men Veep kan altså noget! Veep er skabt med den filmæstetisk dokumentarfilmbevægelse der kaldes cinéma vérité, der er bærende faktor for serien.Filmstilen der slog igennem i Frankrig sidst i 1950’erne bliver trukket ind i nutiden, og den bringer os helt tæt på livet i Det Hvide Hus og på de ansatte der kæmper for hver deres politiske mål.

3
Hvor præsidentiel skal POTUS være?

Har du set de tidligere sæsoner, ved du at Selina Meyer er USA´s VEEP (Vice President of the United States). Hvad der ændrer sig i sæson 5 er, at hun nu er det store lands POTUS (President of the United States)! Hendes mål er nået – selvom det ikke skete som hun havde planlagt.
Måske skulle man tro at den kamp vi har fulgt i de første 4 sæsoner, målet at blive præsident, nu ville være overstået, men det viser sig at der nu må kæmpes endnu mere – samtidig med at Selina må passe de daglige opgaver som jobbet fører med sig. Kampen for at forblive politisk relevant ligeså relevant som det var før hun blev POTUS.
At være præsident er én ting – at være (og forblive) præsidentiel er så absolut noget ganske andet!

1
Sympati med de usympatiske

Tempoet i den femte sæson er godt, og sammenspillet imellem skuespillerne er upåklageligt. Det er uden skyggen af tvivl de skæve karakterer der får serien til at virke – også på femte år. Alle har du gennemgået en form for udvikling, og dets tættere vi kommer på dem, dets sjovere bliver de. Især er Jonah Ryan ekstra irriterende, ekstra usympatisk og ekstra sjov i denne sæson. Selvom man ikke nødvendigvis kommer til at have sympati for de forskellige karakterer, kommer man alligevel til at holde lidt af dem – også når de bestemt ikke er specielt sympatiske.
Om jeg skal mene at sæson 5 er det sjoveste vi har set fra Veep, er jeg ikke sikker på jeg skal sige – men det er altså stadig virkelig sjovt! Første afsnit i sjette sæson begynder i april 2017 – og jeg skal helt sikkert se med!

Sæson:3 out of 6 stars (3 / 6)
Billed:3 out of 6 stars (3 / 6)
Lyd:3 out of 6 stars (3 / 6)
IMDb-logo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.