The X-Files – Sæson 10

bdhdfh
 

Chris Carter er skaberen bag en af den bedste tv-serier i nyere tid nemlig ‘The X-Files’, serien om de to FBI-agenter Fox Mulder og Dana Scully blev fuldt af millioner af seere verden over, da den blev vist i tv mellem 1993 – 2002. ‘X-Files’ var en serie der omhandlede det paranormale og okkulte på en helt ny og skræmmende måde, den overbeviste os om at vi ikke var alene og at sandheden er derude. Det var derfor en helt underlig følelse da sidste afsnit rullede over skærmen, nu var det slut eller var det?

Mystikken vender tilbage

‘X-Files’ serien var med sine spændende historier, og ganske detaljerige afsløringer i de fleste afsnit med til at bane vejen for hvor godt man kunne skabe en tv-serie. På mange måder en milepæl som har bygget fundamentet for sci-fi serierne man ser i dag. Seriens overnaturlige og til tider okkulte stemning var omdrejningspunktet, og seriens to hovedpersoner FBI-agenterne Mulder og Scully, blev dybt involverede i sager der overgik deres vildeste fantasi. Man kommer til at lærer karakteren godt og kende gennem afsnittene, både følelsesmæssigt og det særlige bånd der skabes mellem dem bliver bare stærkere og stærkere som tiden går. Så hvem ville ikke gerne se mere til dem?

Stærkt comeback til Mulder og Scully

De fleste af serien andre ni sæsoner indeholder omkring tyve afsnit, sådan er det desværre ikke med ‘X-Files’ sæson 10, den er slut før man når at se sig om med kun seks afsnit om den særlige afdeling under FBI. Efter så mange års ventetid og så er det bare ovre næsten inden det er begyndt.
Selvom der er gået mange år og Mulder og Scully er blevet betydeligt ældre, så er de stadigvæk ganske overbevisende i rollerne der gjorde dem begge kendte. Serien bringer os tilbage til de gode gamle dage i FBI’s arkiver, og David Duchovny og Gillian Anderson og deres stærke bånd mellem hinanden, og ikke mindst deres arbejde indenfor det paranormale fungere stadigvæk ligeså godt som for tyve år siden.

‘X-Files: Sæson 10’ fokusere stadigvæk på de to typer sager, de UFO inspirerede sager, der driver hele serien, og de mere mystiske monster episoder. Begge dele er repræsenteret i den nye serie, men det er ikke alle afsnit, der er lige godt fortalt. Men det ændre ikke ved at man stadigvæk bliver overrasket mange gange. Mulder og Scully giver den stadigvæk det touch serien har brug for, og uden dem havde der ikke været noget at komme efter. Hvis man har savnet ‘X-Files’ så kan man glæde sig over det gode gensyn, det er et stykke fiction, der aldrig må blive glemt. 

Film:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Billede:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.