The Theory Of Everything

HawkingsFilm

Sjældent har jeg set en så absolut fantastisk film, mageløst filmatiseret og så absolut fortryllende. Historien om Jane og Stephen Hawking er årets bedste biografi. Filmen er til tider dybt hjerteskærende og meget rørende, absolut en film der ryger under ’Must watch’. Man ser hvordan Stephen Hawking kaster sig ud i sit videnskabelige projekt; studiet om tid, samtidig med han får diagnosen Amyotrofisk lateral sklerose – ALS. Man ser hvordan kærligheden mellem Jane og Stephen blomstrer, hvordan det bliver mere og mere svært for Jane at tage sig af både børnene, Stephen og hans voksende behov for hjælp.

1

Eddie Redmayne spiller helt fantastiskt rollen som Stephen Hawking og det er ganske fortjent at han vandt en Academy Award for Best Actor. Han er en skuespiller man skal holde øje med i fremtiden, hans måde at portrettere Stephen Hawking på, både før og efter han har fået diagnosen ALS, er helt enestående, der hersker ingen tvivl om at netop denne rolle har været udfordrene, men jeg kan ikke understrege det nok; det var og er et mesterværk. Han har dog et par film på bagen allerede som for eksempel ‘The Other Boleyn Girl’ (i rollen som William Stafford), ‘My Week with Marilyn’ (i rollen som Colin Clark), ‘Les Misérables’ (som Marius) og ‘Jupiter Ascending’ (som Balem Abrasax).

2

Felicity Jones vinder hjerter i rollen som Jane Hawking, hun spiller flot overfor Eddie Redmayne og de to er som skabt til disse roller. Der skal ikke herske nogen tvivl om at det har været en udfordring at portratere Jane Hawking, men hun gør det godt stor appalus herfra. Hun er en genial skuespillerinde og ikke helt ukendt, man har set hende i film som Hysteria (som Emily Dalrymple) hvor hun spiller overfor Maggie Gyllenhall og ‘The Amazing Spider-man 2’ (som Felicia) hvor hun spiller sammen med Andrew Garfield og Emma Stone.

Dette er bestemt en film man skal tage sig god tid til, så find popcorn og kakao frem det bliver en lang, men fantastisk aften.

Film:6 out of 6 stars (6 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6 / 6)

Anmeldt af Ann Jensen.

IMDb-logo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.