Snabba Cash – Sæson 2

2. sæson af den svenske serie ”Snabbe Cash” bringer historien om tvivlsomme investeringsfantaster og narkobander endnu længere ud. Historien bevæger sig i spændingsfeltet mellem et jubeloptimistisk investeringsmiljø og et bandemiljø, hvor der bliver skudt først og spurgt bagefter.

Leya nærmer sig med stormskridt børsnotering af sit projekt TargetCoach. Der er bare det problem, at det økonomisk makkerskab med Thomas vakler, da organisationen kommer i bagmandspolitiets søgelys. Thomas prøver at tørre miseren af på Leya, som til gengæld vælger en særdeles risikabel vej for at slippe ud af Thomas’ omklamring og for at sikre det økonomiske grundlag for børsnoteringen.

Jamal er driftsleder på Leyas gamle folkeskole. Han kæmper en brav kamp for at sikre trygge og inspirerende rammer for læringen for de børn og unge, der går på skolen. Et svær og til tider umulig opgaver, når omgivelserne er præget af de bander, der forsyner både kvarteret og byen som sådan med kokain og som ikke går af vejen for at rekrutere mindreårige børn som håndlangere.

Ravy, bror til Leyas kæreste Yannick i 1. sæson, står for den ’gamle’ bande, fiks og færdig med distributionsnet og med ’menige’ bandemedlemmer, der betjener deres Kalashnikov’er med stor erfaring. Heroverfor er opkomlingen Zaki godt i gang med at bygge et konkurrerende imperium for i sidste ende at vælte og udradere Ravy. Historien bevæger sig dermed blottet for munterhed mod et dramatisk klimaks, som man bestemt ikke kan kalde en ’happy ending’.

Den nye sæson foregår alene i og i periferien af de kriminelle miljøer. Der er ingen politimyndigheder til stede i seriens univers. Det giver en helt speciel kontant feeling blandt seriens hovedpersoner, som befinder sig på et moralsk og følelsesmæssigt overdrev.

Evin Ahmad spiller Leya, der er splittet mellem TargetCoach, relationen til Ravy – og sin moderrolle over for sin søn. Placeringen af sønnen i den nævnte rækkefølge er meget sigende for hendes karakter og valg. Dada Fungula Bozela fylder rollen som Ravy ud med fylde og intensitet. En figur, der uafvendeligt er på vej mod en dramatisk afgørelse af, om han kan bevare sin position i bandemiljøet – eller om han møder sit endeligt. Instruktøren Jesper Ganslandt har således landet en beretning med særdeles dramatiske virkemidler og med en overbevisende og realistisk personbeskrivelse.

”Snabba Cash” er bestemt ikke letfordøjelig og uforpligtende underholdning. I beretningen fra det barske miljø bliver der dog rejst interessante problemstillinger, som regel med en voldsom udgang. Det løser således ikke tilværelsens grundlæggende udfordringer, for – som Bob Dylan sang i ”Absolutely Sweet Marie”: To live outside the law you must be honest!

 • Titel: Snabba Sach – Sæson 2
 • Instruktør: Jesper Ganslandt
 • Skuespillere: Evin Ahmad, Alexander Abdallah, Olle Sarri, Ali Alarik, Dada Fungula Bozela
 • Genre: Action, Krimi, Drama
 • Antal afsnit: 6
 • Spilletid i alt: 4 timer 30 minutter
 • Produktionsselskab: SF Studios
 • Produktionsår: 2022
 • Release-dato: 22. september 2022
 • Censur: 16 (Tyskland)
 • Anmeldt af: Carsten Skov
 • Findes på: Netflix
 • Billeder: © Netflix
Serie:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Billede:4 out of 6 stars (4,0 / 6)
Lyd:4 out of 6 stars (4,0 / 6)