Biograf Anmeldelse – Rambo: Last Blood

  • Original Titel: Rambo: Last Blood.
  • Instruktør: Adrian Grunberg.
  • Skuespillere: Sylvester Stallone, Paz Vega, Yvette Monreal, Louis Mandylor, Joaquín Cosio, Óscar Jaenada, Sergio Peris-Mencheta, m. fl.
  • Genre: Action.
  • Spilletid: 1 timer og 29 min.
  • Udgiver: Lionsgate Pictures.
  • Produktionsår: 2019.
  • Censur: 15 år.
  • Anmeldt af: Mark Hougaard.
  • Release: 19. september, 2019.

Så er Rambo (Sylvester Stallone) tilbage efter en pause på over ti år og der er denne gang lagt op til endnu mere blod og lemlæstelse, i hvad der efter sigende er måske sidste film i sagaen.. Men er ‘Rambo: Last Blood’, så en værdig måde at runde, det hele af på. Det ser vi nærmere på i denne anmeldelse. Efter at være vendt hjem fra krigens rædseler, lever Vietnam veteranen John Rambo (Sylvester Stallone) et fredeligt liv på sin ranch. Men det ændre sig dog hurtigt, da hans steddatter bliver taget til fange af et mexicansk narkokartel – der sælger kvinder til prostitution. Krigeren vækkes til live igen, denne gang er det personligt og der er ingen nåde!

Rambo som ranch ejer

Denne gang har Sylvester Stallone overladt instruktionen til Adrian Grunberg, der tidligere har stået bag ‘Get The Gringo’ og selvom han er en relativt ukendt instruktør, er ‘Rambo: Last Blood’ alligevel blevet en solid omgang bloddryppende action, med hvad man ellers forventer af en ‘Rambo’ film. Modsat tidligere film har denne her en mere stille og forholdsvis rolig første del, hvor man ser Rambo fordrive tiden med jobbet som ranch-ejer. Det ændre sig dog igen og anden del af filmen er han tilbage som vi kende ham, som en nådesløs dræbermaskine.

Blodigere end forgængeren 

Actionscenerne er stærkt eksekveret, fyldt med eksplosioner, vold og lemlæstelse til følge. Ligesom sin forgænger ‘Rambo’ fra 2008, er den ultra blodig og fyldt med afrevne lemmer, når Rambo afliver et stort antal ”Bad Guys” på mest brutale og kreative vis. Det er selvfølgelig noget man nærmest forventer af en ‘Rambo’ film, men de har også ændret sig meget gennem tiden. Hvor ‘First Blood’ fra 1982, var en mere dyb film, der flot skildre de traumer som mange Vietnam-veteraner måtte leve med efter krigen og måden de blev set på af samfundet omkring dem. Så har efterfølgende ‘Rambo’ film gået en mere actionpræget vej og det er lidt en skam.

Taken møder Rambo

Sylvester Stallone kan trods alderen stadigvæk sparke røv og det beviser han tydeligt i ‘Rambo: Last Blood’. Men når de sidste maskingevær-salvoer har lagt sig, hæver filmen sig ikke meget over andre actionfilm. Historien der egentligt var planlagt til den fjerde ‘Rambo’ film, virker mere som om den ”låner” fra ‘Taken’ filmene i sin opbygning og det er der heller ikke noget galt i. Men det er altså ‘Rambo’ og det kommer kun til udtryk i den sidste del af filmen. ‘Rambo: Last Blood’ er bestemt en film, der bør ses af alle der har hang til action, blod og vold, men det er bestemt ikke en film for folk med sarte nerver. For engang skyld er det dejligt at se en film, der ikke er fyldt med speciel effects, men god gammel retro action. Det er langt fra den bedste film i franchisen, noget der tyder på at det måske er på tide at sende karakteren på pension.

Film:3 out of 6 stars (3,0 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Effekter:6 out of 6 stars (6,0 / 6)

Det betyder vores stjerner