Ung tilflytter får milliontilskud fra danske investorer til at udbygge app til at bekæmpe ensomhed i Skandinavien

Ung Expat sikrer millioninvesteringer fra danske topiværksættere!
 
På overfladen kan Melanie Aronsons hjertebarn “Panion” virke som blot en anden social app, men der er en markant forskel, og den succesrige skaber bag dette nye sociale værktøj har også en interessant og personlig historie der går forud.

Da Melanie Aronson flyttede fra New York City til Malmö i Sverige for 5 år siden, indså hun hurtigt at det ville være meget vanskeligt at få venner i denne nye del af verden. Som indvandrer i et land, der kontinuerligt rangerer nummer 1 som det sværeste sted at finde nye venner, kæmpede Melanie, og som forsker ved Lund Universitet, med fokus på integration, indså hun, at hun ikke var alene! Så hun begyndte at bygge en prototype til et værktøj som hun følte, ville hjælpe indvandrere med at føle sig mere forbundet i Sverige; en idé, der siden har vundet stor opmærksomhed og interesse blandt pengestærke investorer og iværksættere i Danmark, Sverige, USA og Rusland.

Idéen var startskuddet til Panion, et socialt mødested for ligesindede med fælles interesser. Panion adskiller sig fra andre apps i den forstand, at det mere er en søgemaskine end et faktisk socialt netværk. ”Panion er et værktøj til at møde hinanden personligt. Uden at fokusere på at dele en uendelig strøm af indhold handler Panion om at fremhæve folks interesser, værdier og oplevelser. Ting, der virkelig definerer, hvem du er. Derefter bruger vi data og nøgleord for at gøre alle søgbare og filtrerbare efter hvad de kan lide og hvem de er.” siger Melanie Aronson. I dag har hun et team på ti, hvoraf nogle er konsulenter, og mange er indvandrere selv.

Melanie Aronson er en førstegangsstifter, men ikke en førstegangs iværksætter. Hun har drevet sin egen freelance-forretning i de sidste ti år. Hun har baggrund som antropolog og kom til Malmö på et Fulbright-stipendium for at studere integration på højden af migrationstilstrømningen i 2014. Hun har også arbejdet som filmskaber i de sidste 7 år og har fundet ud af, at filmskabelse har haft enorm indflydelse på hende evnen til at vide, hvordan man opretter et produkt fra bunden.

”Jeg har tænkt på, hvordan det at lave film har forberedt mig til at oprette en opstart. På en måde er de meget ens, begge taler til et publikum, handler om at skabe et produkt, kræve test og iteration og kræver, at du finder de rigtige mennesker til at opbygge
et team.” siger Melanie Aronson.

Platformen har også integreret en B2B-kompatibilitet, hvor store netværk som foreninger, universiteter eller endda virksomheder kan skabe et privat samfund på platformen for at muliggøre søgbarhed og filtrering blandt deres medlemmer. Dette er ikke kun et stort aktiv for eksempelvis nye studerende, der prøver at finde ligesindede venner, når de begynder på universitetet, men kan også hjælpe med integrationen af nye medarbejdere i en virksomhed.

For nylig har Aronson afsluttet en pre-seed investeringsrunde på 2,5 mio. svenske kroner fra seks forretningspartnere og en mikro-VC. Blandt disse investorer findes Klaus Nyengaard (tidligere CEO for Just Eat), David Helgason (grundlægger af den danske spiludviklingsplatform Unity), Sune Alstrup (administrerende direktør og medstifter af The Eye Tribe), Ulf Munkedal, (grundlægger af datasikkerhedsfirma, FortConsult), Unconventional Ventures, en ny fond i København, der understøtter underrepræsenterede stiftere, og Fredrik Bendroth (grundlægger af medarbejderudsendelsesstjenesten, Human Entrance) som eneste svenske investor.

Panion udgav endelig deres version 1.0 i begyndelsen af dette år, og indtil videre har den tiltrukket sig næsten 100.000 brugere. Deres langsigtede mål er at skabe et rum, hvor folk kan tilbyde workshops og udveksle viden og forskellige færdigheder, mens de også kan tjene lidt ekstra penge.

Find ud af mere om Panion og download appen til Android og iOS på https://panion.com/