Kult film festivalen for kortfilm Night Terrors Film Festival vender tilbage for syvende år i træk

Festivalen Night Terrors Film Festival har kørt siden 2015 og koncentrerer sig om kortfilm af max tyve minutters varighed fra hele verden. Den har siden starten kørt både i København og Århus, og er igen i år med skuespilleren Kim Sønderholm som primus motor i samarbejde med Husets Biograf og Slagtehal 3.

 

Idéen med film festivalen er ganske enkelt, at der produceres så mange fremragende kortfilm verden over indenfor gyser og sci-fi genrene, der grundet deres korte varighed aldrig rigtigt får den store mulighed for at finde et publikum, med mindre det bliver online. Der er intet galt med streaming, men jeg er stadig af den generation der føler at film bør kunne ses i en biograf, så derfor kom denne idé til os i ønsket om at bakke op om filmmagere på vej frem, da vi følte lidt at der manglede noget for kortfilm specifikt i Danmark.” udtaler Kim Sønderholm. 

Han fortsætter, “Sidste år var, som det har været for alle, lidt af en udfordring pga. COVID-19, men hvor festivalen alle år har været afholdt i februar måned, lykkedes det efter flere udskydelser endelig at afholde den i maj da samfundet åbnede op igen, og det var fantastisk at se hvordan entusiasterne flokkedes til, trods omstændighederne. I år er vi dog tilbage på sporet igen på traditionel vis, i februar måned!

Den endelige festivalprogram er ikke fuldstændigt på plads endnu, men annonceres kort efter nytår. Det er også stadig muligt at indsende bud på film indtil slutningen af december via filmfestival sitet Filmfreeway. Især danske bidrag er meget velkomne, især hvis de har et komisk twist – det er altid skønt at grine lidt mellem gysene“, siger Kim Sønderholm.

Alle film der vises på festivallen er enten engelsk sprogede eller har engelske undertekster.

Festivalen afholdes den 10. Februar 2022 i Århus i Slagtehal 3 og dagen efter, 11. Februar 2022, i København i Husets Biograf. Find nærmere information på pågældende events sider eller på festivallens event sider på facebook: Århus / København.

Find Night Terrors Film Festival på sociale medier:
Facebook: https://www.facebook.com/nightterrorsfilmfest 
Twitter: https://twitter.com/ntfilmfest 
Instagram: https://www.instagram.com/nightterrorsfilmfestival/ 

Kilde: Night Terrors Film Festival / Billeder: © Night Terrors Film Festival