Krampus

Krambanner

Julen er en sød og rar tid for de fleste mennesker, der gælder om at være kærlig og omsorgsfuld for andre mennesker. Hvem der har været artig eller uartig er det gyserkomedien ’Krampus’ handler om, selvom det bliver på den hårde måde, var der nok ingen der havde forventet det ville foregå som det gør i filmen ’Krampus’. De fleste julefilm plejer som regel at være varme komedier, der giver en et godt grin til gengæld. Glem alt det når du skal se ’Krampus’, fordi denne film viser den mørke side af højtiden, det hele kan jo ikke være så hjertes varm hele tiden. ’Krampus’ er instrueret af Michael Dougherty, og skal ikke forveksles med filmen ’Krampus: The Christmas Devil’ fra 2013, der omhandler en ond dæmon der kidnapper børn.

gjiktuy
Krampus straffer de uartige

I ’Krampus’ møder vi en helt normal familie, der som alle andre skal fejre højtiden sammen med slægtninge langvejs fra. På trods af konflikter som ofte opstår i den stressende juletid, regner de med at fejrer en god juleaften sammen. Det ændrer sig dog hurtigt da julens mørke side i form af ’Krampus’ melder sin ankomst. ’Krampus’ er nemlig en ældgammel ånd fra gamle tyske sagn, der kommer for at straffe dem der ikke har været flinke og rare i løbet af året.’Krampus’ har Adam Scott, Toni Colette og David Koechner i hovedrollerne, fælles for dem alle tre er at de plejer at spille komediefilm. Selvom ’Krampus’ både er gys og komedie og ikke skal tages seriøst som en gyserfilm, så klare de alligevel at virke alvorlige i de situationer i filmen hvor den er mest dyster. Det er ganske godt klaret.

Anmelder-billed-800x350
Den mørke side af højtiden

Filmen er en god blanding mellem komedie og gys, og selvom man ikke bliver holdt på kanten af sædet ret mange gange, så er den mystiske og skumle stemning det der gør ’Krampus’ til en julefilm som ingen andre. Faktisk er det sjældent man ser julegysere der er vellykkede, men ideen om en mørk side af den glade juletid er jo bare det man har længtes efter noget der kan få det til at rende koldt ned af ryggen på en.’Krampus’ gør brug af nogle fine flashbacks, der giver en god baghistorie af det tyske sagn og mytologi og skildre dette onde væsen oprindelse på en måde der giver stof til eftertanke. Hele filmens budskab er ganske klart og tydeligt, vær god og rar ved andre mennesker, hvis ikke opsøger ’Krampus’ dig og piner dig og dine nærmeste.

Film:4 out of 6 stars (4 / 6)
Billed:5 out of 6 stars (5 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6 / 6)

IMDb-2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.