Glee – Komplet Serie

sfsgs

‘Glee’ er en Amerikansk, musikalsk, komedie-, dramaserie skrevet af Ryan Murphy, Brad Falchuk og Ian Brennan. De tre screenwriters er tidligere kendte fra blandt andet serierne ‘American Horror Story’ og ‘Nip/Tuck’. Murphy og Falchuk har udover at skrive serien, også aggeret instruktører. Tempoet er højt, replikkerne (især fra Sue) er skarpe og sangerne er dygtige.

vdsgd
Handling

På William McKinley High School i Lima, overtager spansklæreren William Schuester skolens showkor; New Directions. Målet er at vinde den nationale showkorkonkurrence. Korets otte medlemmer er en blandet flok, der hver især kæmper med deres egne udfordringer. Udfordringer som de, med gode råd og musikalske udfordringer prøver at overkomme. Mobning, homoseksualitet, usikkerhed, graviditet og forelskelser er bare et par af de emner der bliver taget op… og det er bare i første sæson.

Udover elevernes konflikter og udfordringer, har lærerne også deres at slås med. Sue Sylvester, skolens kendis-cheerleader-underviser, har et horn i siden på Gleeklubben og William Suester. Vejlederen Emma, der kæmper med hendes OCD, har set sig lun på den gifte William Suester. Og William Suesters kone har rigeligt at holde hemmeligt.
I løbet af de seks sæsoner, kommer nye kormedlemmer til New Directions, og flere historier udfolder sig. Som eleverne dimitterer, følger vi dem i deres videre forløb, mens vi byder velkommen til de nye ansigter i Glee.
Med stjernedrømme og udlængsel imod New York og Los Angeles, tager et par af seriens største personligheder os med til New York, hvor der er nye udfordringer som ”ung voksen” og udeboende.

Selvom serien fortæller historier om alle korets medlemmer og underviserne på McKinley High, er der dog en håndfuld af eleverne der tager os tættere på end andre. Især må Rachel Berry og Finn Hudson fremhæves. De fortsætter med at være seriens faste stjerner.
Under indspilningen af 5 sæson, afgår skuespilleren Cory Monteith der spiller Finn, ved døden. Derigennem mister serien en af deres helt store stjerner. Afsnittet ”The Quarterback” er et helt afsnit lavet til minde om ham, hvor tidligere og nuværende ‘Glee’ medlemmer mødes på skolen og mindes – selvfølgelig gennem sang.

gdgdfg
Broadway, 80´er rock og pop – oh my!

Musikken er en stor del af serien, og det er velfortjent. Numrene der synges, er alle covernumre af kendte sange fra forskellige genre. En stor del af playlisten er nye popsange, der er taget lige ud af hitlisterne, men også klassisk rock og musicalikoner får deres chance for at brage igennem.
Personligt, var jeg ovenud begejstret over et helt afsnit, dedikeret til kultklassikeren; ‘Rocky Horror Picture Show’. Sideløbende med hvert sendt afsnit, har man kunne købe sangene på iTunes, og det har været en enorm kommerciel succes.

ffj
Gleek eller ”guilty pleasure”?

‘Glee’ fans kaldes Gleeks. En sammentrækning af ”Glee” og ”Geek”. De fejrer retten til at være unikke og blive accepterede som de er. Sagt på en anden måde, er det cool at være ”nørdet” så længe man er sig selv.
Indrømmet! De sidste par år, har Glee været min ”guilty pleasure” når jeg har været alene hjemme. Det er en serie som jeg egentlig ikke har lyst til at holde af – men alligevel har jeg nu slugt et helt bokssæt. Haps!
‘Glee’ er ikke, hvad jeg vil kalde er mesterværk, der vil give dig en oplevelse du kan mærke helt ned i maven. Flere af de konflikter og dilemmaer der bliver taget op i løbet af serien, henleder tankerne på ‘Beverly Hills 90210’, hvor det også var de typiske High School problematikker de tog op. Men det er god underholdning, god musik og jeg kan ikke lade være med at holde af de skæve karakterer. “And that´s how Sue C´s it”

Har du Netflix, kan du se sæson 1 – 5.

Serie:4 out of 6 stars (4,0 / 6)
Billed:4 out of 6 stars (4,0 / 6)
Lyd:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Ekstra:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Anmeldt af Bente Nybo.
Fox
IMDb-logo

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.