Anmeldelse – Aquaman

 • Originaltitel: Aquaman.
 • Instruktør: James Wan.
 • Skuespillere: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Nicole Kidman, Dolph Lundgren,vYahya Abdul-Mateen II etc.
 • Genre: Action/Eventyr/Fantasy.
 • Spilletid: 2 timer og 23 min.
 • Udgiver: Warner Bros.
 • Produktionsår: 2018.
 • Censur: 11 år.
 • Anmeldt af: Mark Hougaard.
 • Biograf premiere: 13. december, 2018.

‘Aquaman’ er tilbage i hans første solo-film, der skal forsøge at få DC tilbage på rette kurs, efter flere fejlslagne superhelte film og den byder i den grad på et skift, der klæder studiet og kan mærkes helt ud i biografstolene. ‘Aquaman’ gjorde allerede i entre i superhelte filmen ‘Justice League’, men der var han kun en birolle, så det var helt på sin plads med en solo-film om havhelten.

‘Aquaman’ fortæller historien om halvguden  Arthur Curry (Jason Momoa), der må tage tilbage til undervandsriget Atlantis, hvor hans halvbror Orm (Patrick Wilson) planlægger krig mod menneskeheden, da de er i gang med at ødelægge og forurene verdenshavene. Men ‘Aquaman’ der er en del af begge verdenerne, kan ikke tillade en altødelæggende krig mod menneskerne. Sammen med prinsesse Mena (Amber Heard) drager han ud på sit livs eventyr og bliver tvunget til at konfronterer sin skæbne, som værdig konge af Atlantis.

James Wan der tidligere har instrueret ‘The Conjuring’, ‘Saw’, ‘Insidious’, har instrueret ‘Aquaman’ og selvom han er mest kendte fra horror-genren, så har han virkelig gjort et flot stykke arbejde med at fortælle oprindelse historien om ‘Aquaman’, på en måde der både er spændende og stærkt medrivende. Det er vist ingen hemmelighed, at DC-Comics har haft utrolig svært ved at lave succesrige superhelte film, hvor konkurrenten Marvel, har skabt den ene succes efter den anden. Med  ‘Aquaman’ forsøger de at ændre, på den negative spiral og skabe en film der holder i længden.

Rollen som ‘Aquaman’ bliver spillet af Jason Momoa, der er kendt for ‘Game of Thrones’ serien og man må sige at han er det perfekte valg til at spille hoverollen. Han ikke kun ligner en ægte undervandsgud, han tilfører også filmen masser af humor, hvilket er noget Marvel altid har været gode til, men det har manglet er virket akavet i tidligere DC film. Samtidig har James Wan samlet et stærkt cast med både Willem Dafoe, Patrick Wilson, Nicole Kidman, Dolph Lundgren og Temuera Morrison, der alle bidrager til at gøre denne film til en imponerende oplevelse og skuespiller præstationer noget ud over der sædvanelige.

Filmen er rent visuelt, en flot perle, hvor man bliver trukket ned i Atlantis magiske rige, hvor den ene flotte scene afløser den anden. Men også på land er der skabt noget imponerende landskaber, man kun kan blive bjergtaget over. Med ‘Aquaman’ er DC endelig tilbage på rette spor med en film, der formår at hamle op med hvad Marvel, kun hidtil har kunne gøre.. Det er den rette vej frem og formår at skabe en stærk historie med tilpas meget humor. Så hvis du er til superhelte er der ingen vej uden om ‘Aquaman’, det er en film der i den grad føles som en sand succes.

Film:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Effekter:6 out of 6 stars (6,0 / 6)

Værd at vide:

 • James Wan har udtalt at han fandt inspiration til ‘Aquaman’ i film, som ‘Jagten på den forsvundne skat’ og ‘Nu går den vilde skattejagt’
 • Filmen er baseret over  Geoff Johns’s “Aquaman” tegneserie fra 2011.
 • Jason Momoa ønskede specifikt at  Temuera Morrison, skulle spille rollen som han far Tom. Temuera Morrison er et af Jason Momoa’s film idoler
 • I scenen hvor ‘Aquaman’ møder Vulko, kan man se dukken ‘Annabelle’ fra gyserfilm ‘The Conjuring’, der også er instrueret af James Wan

Skriv en Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.