Anmeldelse – Ferdinand

Fbanner

 • Original Titel: Ferdinand.
 • Instruktør: Carlos Saldanha.
 • Skuespillere/stemmer: John Cena, Kate McKinnon, Bobby Cannavale, Jerrod Carmichael, Jack Gore m. fl.
 • Genre: Animation/Eventyr/Komedie/Familie Film.
 • Spilletid: 1 time og 48 min.
 • Udgiver: 20th Century Fox.
 • Produktionsår: 2017.
 • Censur: 7 år
 • Anmeldt af: Christian Bott.
 • Release: 7. maj, 2018.
 • Findes på: 4K UHD / Blu-ray / DVD.

Hvis man er en tyr i Spanien, så er det en drøm at komme ind og kæmpe mod Matadoren i Arenaen. Men sådan er det ikke for Ferdinand, han er nemlig ikke som de andre, han kan ikke li at slås også elsker han bare blomster.

En aften formår han at flygte fra det sted der opdrætter tyre til kamp, han finder en lille gård langt ude på landet hvor han kan gå og være sig selv og snuse til blomster hele dagen.

Tiden går og Ferdinand vokser sig stor og stærk, men lige så from som altid, men en dag da han har sneget sig med ind i byen, går det galt til Blomster-festival. Her bliver han stukket af en bi og bliver så forskrækket at han går amok i byen, han bliver derfor indfanget og transporteret tilbage til det sted han flygtede fra som en lille kalv.

Hvad værre er, så er den største Matador i Spanien på vej til lige præcis den gård for at finde den største tyr han kan finde til den sidste kamp i hans karriere. NU er han nødtil at ligge en ny plan for at komme hjem, men det er ikke lige så nemt som første gang når man er blevet så stor.

Ferdinand er lavet af film selskabet BlueSky Studios som i de sidste mange år har givet os masser af gode grin, det var dem der kom med Ice Age, Rio, Robotter og mange flere. BlueSky Studios er altså ved at være nogle af det helt store rent kreativitet mæssigt, men der er alligevel langt vej op til Disney og DreamWorks som er de helt store spillere på markedet.

F1

Filmen er instrueret af Carlos Saldanha, manden som næsten er indbegrebet af BlueSky, han har stået bag de fleste film, Ice Age 2-4, Rio 1-2, Robotter og nu Ferdinand.

Carlos Saldanha har været med inde over både som instruktør, men også på manuskripterne til diverse film. Han er den første personlighed i Brasilien der er blevet nomineret til en Oscar to gange. Med Ferdinand har han formået at tage den klassiske historie om verdens mest fredelige tyr som blev skrevet helt tilbage i 1936 af den Amerikanske forfatter Munro Leaf.

F2

(Morale – man skal ikke dømme efter det ydre.)

Carlos har formået at lave en hyggelig børne/familie film, med en masse charme og humor der fanger selv de mindste, jeg havde i hvert fald to små piger der var vildt betaget af filmen, og de så den flere dage i træk.

På listen over stemmer har vi John Cena som Ferdinand, ellers er der i den danske udgave Andreas Jebro der lægger stemme til Ferdinand.  Jeg synes ikke man skal snyde sig selv for denne film, den er helt klart værd at se også selvom man ikke har børn. Det er en sød hyggelig historie, med en dejlig portion Charme.

Film:3 out of 6 stars (3 / 6)
Billed:3 out of 6 stars (3 / 6)
Lyd:3 out of 6 stars (3 / 6)
Ekstra:3 out of 6 stars (3 / 6)

Tusind tak til 20th Century Fox/Pr Nordic

if_imdb-black_1602124

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.