Dunkirk

Dunkirkd

 • Originaltitel: Dunkirk.
 • Instruktør: Christopher Nolan.
 • Skuespillere: Fionn Whitehead, Barry Keoghan, Mark Rylance, Tom Hardy, Kenneth Branagh, m. fl.
 • Genre: Action/Drama/Historie.
 • Spilletid: 1 timer og 46 min.
 • Udgiver: Warner Bros Pictures.
 • Produktionsår: 2017.
 • Censur: 15 år.
 • Anmeldt af: Mark Hougaard.
 • Release: 18. december, 2017.
 • Findes på: 4K UHD Blu-Ray / Blu-Ray / DVD.

Christopher Nolan viser med Dunkirk endnu engang, at han er en instruktør der formår at skabe store historier og gøre dem til spændende film, der forstår at tiltrække seerenes opmærksomhed. Med Dunkirk har han skabt, sin første film, der ikke blot er fiktion, en virkelig flot og stærk film, som alle burde se.

1
400.000 men couldn´t get home, so home came for them

Historien i Dunkirk er baseret over virkelige begivenheder og den skildre evakueringen af allierede soldater, der er fanget i et jerngreb af tyskerne i den franske havneby Dunkirk. Næsten 400.000 soldater fra England, Frankrig og Belgien, må derfor se sig omringet fra både land, hav og ikke mindst luften, hvor daglige angreb finder sted. Selvom soldaterne kan se den engelske kyst i horisonten, så har hæren ikke mulighed, for at starte en evakuering. Det hele er nu op til civile både, at komme og redde soldaterne. En imponerende rednings aktion kan begynde, men oddsene for overlevelse er imod dem.

2
Nolan gør det igen

Dunkirk er et krigsdrama og det er tydeligt at se, filmen ikke skal sammenlignes med for eksempel Steven Spielberg’s Saving Private Ryan, fordi så bliver man skuffet. Her finder du ikke blodige scener, der pensler sig ind på nethinden, som Saving Private Ryan gjorde, Christopher Nolans tankegang til Dunkirk er helt anderledes. Her er fokus lagt på at fortælle, hvordan de allierede soldater tænkte, når de stod omringet af fjenden og kontroverset i at redningen faktisk var indenfor deres synsvinkel, men alligevel føltes så langt borte.

3
Stærk oplevelse

Skuespillet er som i alle Nolan film imponerenede, og det er tydeligt han har valgt de rigtige folk til rollerne Tom Hardy, Mark Rylance, Cillian Murphy og Kenneth Branagh, bærer nogle af de vigtigste roller i Dunkirk, så flot igennem at man nogle gange glemmer, det er skuespil man ser. Christopher Nolans flotte cinematiske klipning af filmen, giver filmen et enestående look, og samtlige scener i filmen er godt eksekveret. Filmen blev set på 4K UHD Blu-ray, og er modsat mange andre film i dette format, optaget i rigtig 4K opløsning. Dette gør sig også gældende for resten af Nolans film. Detaljegraden er yderst skarp og detaljer som hud og vand er nærmest, helt identisk med virkeligheden. HDR understøttelse giver detaljer i hvert et område af billedet, og giver farverne et mere virkelighedstro billede. Hans Zimmer storslående musik giver filmen, et solidt udtryk, der flyder perfekt sammen med scenerne og gør den 107 minutter lange film, til en oplevelse der ikke virker langtrukken, men derimod gennemført. Med Dunkirk har Chistopher Nolan lavet sin første virkelighedstro film, og det kan man kun tage hatten af for.

Real-4K-Banner

Film:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Effekter:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Ekstra:4 out of 6 stars (4,0 / 6)

if_imdb-black_1602124

Tusind tak til Warner Bros. / Pr Nordic.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.