Allied

fsdf


En faldskærm daler ned over den Marokkanske ørken, året er 1942 og anden Verdenskrig raser. Den Canadiske Agent Max Vatan (Brad Pitt) skal mødes med den Franske Modstands kvinde Marinne Beusejour (Marion Cotillard) de er på en hemmelig mission skal forestille at være mand og kvinde. Missionen er klar de skal Dræbe den tyske Ambassadør i landet, under hele opholdet i Casablanca falder de for hinanden og efter en succesfuld mission flytter de til London hvor de stifter familie. Årene går og det hele er så fredeligt, indtil en dag hvor Max bliver indkaldt af hæren, han tror at han skal forfremmes, men han får en chokerende besked. De mistænker nemlig hans kone for muligvis at være en Tysk spion. Nu har han 72 timer til at rense hendes navn inden han skal likvidere hende.

1

Allied er en spændende Action/thriller instrueret af selveste Robert Zemeckis, manden der i 80érne gav os Tilbage til fremtiden trilogien, men også film som Forrest Gump som han både vandt en Oscar og Golden Globe for.
Robert Zemeckis har lavet utrolig mange film der er blevet et hit og er en yderst talentfuld og alsidig instruktør der stort set har været i alle film genre. Nu er turen kommet til en spion film som kan skrives på cv’et, og ikke bare en fyld film der nogle gange kommer til verden. Denne er et interessant bud på årets bedste da både Brad Pitt og Marion Cotillard, spiller eminent overfor hinanden, kemien klinger og til trods for der bliver lånt lidt fra storfilmen Casablanca er det en flot film med en masse drama.

2

Brad Pitt giver den skalle og vise en flot overkrop selvom han er begyndt at være en ældre herre på 53 år. Han er en helt suveræn skuespiller, der har alle følelses kartoteker med helt fra de små galante til de spændende og foruroligende scener. Man kan til tider godt se at han har været med i andre krigsfilm som Fury og Inglourious Basterds. Robert Zemeckis har formået at lave en af årets bedste sex-scener der foregår i en bil midt under en sandstorm ude i ørkenen, utrolig lækker scene og wow en kameraføring, der viser hvor meget der skal tænkes på under en film.

3

Dette er en film der har meget på hjertet, romantik, action, drama, historie, men det er nok ikke den sidste film der bliver lavet om Anden Verdenskrig. Desværre når man laver den må man godt have sin historie i orden så det ikke ødelægger det for dem der ved hvad der er rigtigt og forkert. Der er nemlig lavet en stor fejl i filmen hvor Marion føder ude midt på gaden da hele byen bliver bombet af tyskerne, dette skulle forestille at være i år 1944, men ren historisk foregik det i 1941 og det er desværre lidt en skam.

Marion Cotillard har været med i utallige film, hvor jeg personligt ikke har lagt mærke til hende endda også storfilm som Inception og Dark Knight Rises. Hun vandt tilbage i 2007 en Oscar for at spille en rolle som Edith Piaf i filmen spurven, en skuespiller jeg vil kigge lidt nærmere på og vil ligge mærke til i fremtiden.
Allied er en spion-actionfilm der vil noget og holder en fanget fra start til slut en fængende film, med en slutning ingen vil se komme. Alt i alt kan jeg kun anbefalede denne film, både til dem der bare nogle timer de skal have til at gå eller dem der virkelig vil bruge nogle hyggelige timer med habile skuespillere der levere varen. En klassisk Hollywood film, med drøn på og masser af romantik og spænding.

Film:4 out of 6 stars (4 / 6)
Billed:5 out of 6 stars (5 / 6)
Lyd:4 out of 6 stars (4 / 6)
Ekstra:3 out of 6 stars (3 / 6)

IMDb-logo

Samarbejdspartnere

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.