Den Store Venlige Kæmpe

vjgv

Den Store Venlige Kæmpe eller The BFG (The Big Friendly Giant) som filmen hedder på engelsk er baseret på Roald Dahls kendte børnebog, og bringer seeren ud på en billedskøn rejse i kæmpernes land. Mesterinstruktøren Steven Spielberg har stået for instruktionen af dette flotte eventyr, og netop Spielberg er en erfaren mand i denne type film, når man tænker tilbage på E.T. fra 1982, så ligger det lige til højrebenet for ham, at lave eventyrfilm som denne.

vcxvx
Et mageløst venskab

Den Store Venlige Kæmpe handler om den forældreløse Sophie, der lever på et børnehjem, en aften ser hun til sin forbavselse en kæmpe uden for vinduet. Kæmpen snupper hende, og tager hende tilbage til kæmpernes land. Det bliver begyndelsen på et mageløst venskab, men kæmpen er ikke den eneste af sin art, der er ni andre som ikke er så venligsindede overfor små piger.
Steven Spielberg har gjort et godt stykke arbejde med filmen, historiefortællingen er flot og eventyrlig, med en flot soundtrack der tryllebinder seeren. De visuelle effekter i Den Store Venlige Kæmpe er overdådigt iscenesat, og man mærker tydeligt Steven Spielbergs udnyttelse af detaljer som skygger og eventyrlandskaber, en ting han er mester i. Ruby Barnhill der spiller Sophie levere et nærmest naturtalent, og som børneskuespiller må man sige at det er høj standard. Mark Rylance (Spionernes bro) giver kæmpen masser af karakter og menneskelignende følelser. Han er en suveræn god skuespiller, og derfor et naturligt valg til rollen.

hgffg
God underholdning

Selvom Den Store Venlige Kæmpe er både humoristisk og flot eksekveret, så savner man alligevel følelsen af at blive bange for de menneskeædende kæmper, og på dette punkt kommer filmen til at virke for mainstream og til tider lidt kedelig. Men det nok også det eneste negative man kan sige om filmen, for der er helt klart masser af eventyr og underholdning for børn og barnlige sjæle. En sikker vinder til dig som elsker eventyr og god underholdning.

Film:4 out of 6 stars (4,0 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Effekter:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)

IMDbv2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.