Lights Out

LObanner

Lights Out startede som en kortfilm på YouTube, som lynhurtigt blev meget kendt, og sidenhen har modtaget flere priser for sin originalitet, og uhyggelige iscenesættelse. Det var derfor helt oplagt at lave en fuldlængde spillefilm over David F. Sandbergs gyserkortfilm, og resultatet er ganske vellykket.

fdgfd
Godt formidlet

David F. Sandberg har selv stået for instruktionen af filmen, der er produceret af en legende indenfor genren James Wan, der med film som Saw, Insidious og Nattens dæmoner forstår at formidler skræmmende historier til det hvide lærred.
I gyseren Lights Out følger vi den unge kvinde Rebecca (Teresa Palmer), der forlod sit barndomshjem i troen om hun kunne slippe for fortidens rædsler, efter faderen mystiske død. Hvad der var virkelighed og fantasi, når lyset blev slukket kunne hun aldrig skelne mellem, og nu oplever hendes lillebror Martin, samme uforklarlige hændelser. Det mystiske fænomen viser sig at have stærke tilknytninger til moderen, og Rebecca sætter sig for at udforske det nærmere, hvilket bringer hende i livsfare når lyset slukkes…

fghdfgh
Velskrevet og skræmmende

Lights Out er en film der forstår at bringe den skræmmende stemning helt tæt på en, og vende op på virkelighed og fiction. Nerverne kommer i mange af scenerne til at sidde helt uden på tøjet. Det hele virker meget effektivt opbygget, og filmen historie virker meget velskrevet og effektivt. Det er lykkedes David F. Sandberg at skabe samme uhyggelige stemning i spillefilmsversionen som han gjorde med sin kortfilm, og det er meget godt gået da det ikke altid er så nemt at skabe en ligeså stor succes til en hel film.
Man mærker tydeligt James Wan har haft en finger med i spillet, filmen oser nærmest af en atmosfære, han er kendt for at skabe i hans egen gyserfilm. Skuespillet er ganske overbevisende og specielt Teresa Palmer, virker som en stærk karakter som man for lyst til at interessere sig for. Effekterne i filmen er flot udført, og det er dejligt at se, man har holdt igen med de tekniske hjælpemidler, og gør arbejdet på en simpel men stadigvæk overbevisende måde, som var det en old school gyser kun tilsat de nødvendige digitale effekter når der var brug for dem.
Det er meget sjældent man ser vellykkede gyserfilm, men Lights Out ændrer heldigvis dette kedelige fænomen, og giver dig stemnings fyldte chok i frygten for det ukendte.

Film:4 out of 6 stars (4,0 / 6)
Billed:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Lyd:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Ekstra:0 out of 6 stars (0,0 / 6)
IMDbv2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.