Beverly Hills Cop

Beverly-Hills-Cop-Banner

Anderledes Action
Frækkere end politiet tillader er en 80´er klassiker som kombinerer action, krimi og humor, og som sætter standarden i en lang række film efterfølgende, idet den skiller sig ud fra de andre actionfilm på det tidspunkt, som gennemgående var mere alvorlige og fyldt med one-liners som på det tidpunkt var seriøse. Her skiller Frækkere end politiet tillader sig ud, ved at der er masser af humor og helten er ikke kun sej og altid tager det rigtige valg. Således er Frækkere end politiet tillader, noget helt for sig selv.

billede1

Den rebelske strømer
I Frækkere end politiet tillader, har Eddie Murphy indtaget hovedrollen som strømeren Axel Foley, der er lidt af en rebel. Axel arbejder i Detroit og gør ikke altid tingene efter bogen, hvilket giver nogle konflikter med hans chef. En aften får Axel besøg af hans gamle ven Mikey, som er kommet ud af fængslet og har arbejdet i Beverly Hills i et halvt år. Alex nyder besøget som hurtigt bliver afbrudt, da to mænd dukker op og skyder Mikey. Derefter bliver nysgerrigheden i Axel vækket og han tager Beverly Hills for at undersøge mordet på Mikey, til trods for at chef har forbudt ham det og at han er alt andet end velkommen med sit formål i Beverly Hills. Axel fortsætter ufortrødent sin søgen efter svar og inden Axel får set sig om, har han ikke kun rodet sig selv, men også hans veninde og de to Beverly Hills betjente, Rosewood og Taggart ud i en masse problemer.

billede2

80´er action for alle
Frækkere end politiet tillader er en fantastisk 80´er action-film, som de fleste der så film i 80´erne kan huske, fordi at den blev utrolig populær. Samtidig var den med til at sparke gang i Eddie Murphys karriere, fordi at han i filmen virkelig beviser et talent og giver Axel Foley så meget karakter, at man ikke undgå at komme til at holde af hovedpersonen og på samme tid synes at han er lidt sej. Samtidig er Frækkere end politiet tillader spækket med både action, spænding og ikke mindst en hulens masse humor, som løfter filmen fra at være en dybt alvorlig film, til at gøre hele historien lettere at gå til, hvilket også har gjort filmen til så stor en succes og til en actionklassiker, som er direkte forbundet med 80´erne. Så hvis du ikke allerede har set Frækkere end politiet tillader, så snyder du dig selv for hyggelige små to timer, ved ikke at se den. Og hvis du har set den, så ved du hvorfor du bør se den igen;)

Film:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Billed:3 out of 6 stars (3,0 / 6)
Lyd:3 out of 6 stars (3,0 / 6)

Læs mere om filmen ved at trykke på dette logo: Frækkere end politiet tillader (1984) on IMDb

Anmeldt af Mia Christensen.

Tak til Fox-Paramount Home Entertain/Pr Nordic

// < ![CDATA[
// < ![CDATA[
// < ![CDATA[
// < ![CDATA[
// < ![CDATA[
// < ![CDATA[
//