Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser

 • Originaltitel: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.
 • Instruktør: David Yates.
 • Skuespillere: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Jude Law, Johnny Depp, Kevin Guthrie, Zoë Kravitz, etc.
 • Genre: Eventyr/Familie/Fantasy.
 • Spilletid: 2 timer og 14 min.
 • Udgiver: Warner Bros.
 • Produktionsår: 2018.
 • Censur: 11 år.
 • Anmeldt af: Mark Hougaard.
 • Release: 1. april, 2019.
 • Findes på: Blu-Ray / 3D Blu-Ray / 4K UHD Blu-Ray / DVD.

Der er masser af ’Harry Potter’ magi at spore i eventyrfilmen ’Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser’, der ligesom sin forgænger er baseret over J.K. Rowlings kendte bog ’Fantastiske skabninger og hvor de findes’. Efterfølgeren bringer os tilbage, til den magiske verden af troldmænd og magi.

Grindelwald undslipper

’Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser’ tager over hvor etteren sluttede. Efter det lykkedes magizoolog Newt Scamander (Eddie Reymayne), at fange den mægtige troldmand Gellert Grindelwald (Johnny Depp). Men da Grindelwald undslipper sit fangenskab og planlægger at samle flere mægtige kræfter, for at skabe en ren race af troldmænd til at herske over alle væsner. Sender Albus Dumbledore (Jude Law), endnu engang Newt Scamander, afsted på en farlig rejse for at stoppe ham. David Yates svinger endnu engang tryllestaven i ’Fantastiske skabninger: Gridelwalds forbrydelser’. Som instruktør på flere af ’Harry Potter’ filmene, formår han at skabe den kendte troldmands verden, som vi kender den fra J.K. Rowlings fantasy univers og tilføje den dybde, der kan mærkes.

Mere troldmands magi

’Fantastiske skabninger: Gridelwalds forbrydelser’, er på mange måder en værdig efterfølger der formår at underholde publikum, uden den dog går på kompromis med historien. Det bliver dog spændende om de kommende film i serien, bliver istand til at holde dampen oppe. Da der er planlagt yderligere tre film, over ’Fantastiske skabninger. Skuespillet leveres pragtfuldt af fantastiske Eddie Redmayne, der fungerer perfekt i rollen som Newt Scamander, han formår at tilføje karakteren masser af mod og energi. Samtidig er Johnny Depp eminent, i rollen som Grindelwald. En skurk der ikke er bange for at skabe røre, i det magiske ’Harry Potter’ inspirerede troldmands univers. Som en ekstra bonus medvirker Jude Law, i rollen som en ung Albus Dumbledore. Hvilket er den helt rigtige skuespiller, ifølge min mening.

Mangler flere fantastiske skabninger

Filmen er ligesom ’Harry Potter’ filmene fyldt med flotte speciel effekter, hvor alt magi og trolddom bliver udlevet på bedste vis. Men det er jo hvad man kan forventes, at en stor franchise som denne. Noget der dog undrede mig, var manglen på netop de fantastiske skabninger. De fyldte meget mere i den første film og det var lidt en skam man ikke så mere til dem. Men overall set er ’Fantastiske skabninger: Gridelwalds forbrydelser’, en film der stærkt kan anbefales og det bliver spændende at følge historien videre, når vi når tættere på ’Harry Potter’ filmenes tidslinje.

Film:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)

Tusind tak til Warner Bros. / Pr Nordic.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.