100 Years of Warner Bros.: Dokumentarserien har premiere den 25. maj på HBO Max

I anledning af Warner Bros. 100-års jubilæum udgiver HBO en dokumentarserie i fire episoder, skabt af den Oscar-nominerede instruktør Leslie Iwerks og med Morgan Freeman som vært. 100 år med Warner Bros. består af over 60 interviews med kendte skuespillere, branchefolk og legendariske filmskabere, og har verdenspremiere på Cannes Film Festival den 24. maj.

100 Years of Warner Bros. stiller skarpt på, hvordan det ikoniske filmstudie har påvirket branchen, kunsten og kulturen i løbet af de 100 år, det har eksisteret. Serien består af fire dokumentarspecials, som sammen fortæller den utrolige historie om det mytiske studie.

Vi følger Warner Bros.’ historie fra studiets spæde start i 1920’erne, da det blev grundlagt af fire brødre fra en indvandrerfamilie, gennem mange årtier med risikable, kreative valg og betydningsfulde historiefortællinger, til de historiske fusioner i 2000’erne, der forvandlede selskabet til den globale underholdningsgigant, det er i dag.

Hver episode byder på historier fra branchens inderste cirkler, fortalt af instruktører, skuespillere, branchefolk, journalister og historikere. De interviewede inkluderer LeVar Burton og Tim Burton, Robert De Niro og Clint Eastwood, Ellen DeGeneres, Gal Gadot, George Clooney, Chuck Lorre, Baz Luhrmann, Christopher Nolan, Daniel Radcliffe, Keanu Reeves, Martin Scorsese, Oprah Winfrey, Constance Wu og mange, mange flere.

Morgan Freeman guider os gennem de fire episoder som vært og fortæller, og vi får vist klip fra en lang række ikoniske film og tv-serier undervejs. 100 Years of Warner Bros. giver os et fascinerende indblik i filmhistorien og de utallige historier, der har nået generationer af publikummer over hele verden. Læs mere om de udvalgte film og serier på WB100.com.

Dokumentarseriens fire episoder:

Episode 1: The Stuff That Dreams Are Made Of

Fire brødre beslutter sig for at opbygge et filmstudie fra bunden og tager et stort spring fra stumfilmens æra til “talkies”. Warner-brødrene står imod nazismen under Anden Verdenskrig, samtidig med at personlige ambitioner fører til svigt inden for familien.

Episode 2: Clint, Kubrick and Kryptonite

Efter et historisk salg navigerer Warner Bros. sig gennem store omvæltninger i 60’erne og 70’erne. Under ledelse af en ny chef træder selskabet ind i en æra med enestående historiefortælling og mange banebrydende projekter.

Episode 3: Heroes, Villains and Friends

I 80’erne er en ny generation kommet til, og Warner Bros. etablerer sig som en pioner inden for Hollywoods storfilmtid. Efter en historisk fusion bliver selskabet en af verdens største underholdningsgiganter.

Episode 4: Wizarding World and the Big Bang

Årtusindskiftet bringer en ny æra af partnerskaber som følge af fusioner. Warner Bros. fortsætter med at være en fortaler for autentisk historiefortælling og drager samtidig fordel af den nyeste teknologi i den digitale tidsalder.

100 Years of Warner Bros. har premiere på HBO Max torsdag den 25. maj. De to første episoder kan ses på premieredagen. De to sidste udgives torsdag den 1. juni.

Kilde: HBO Max / Billeder: © HBO Max