World War Z

Zbanner

I World War Z er hele menneskeheden tæt på at blive totalt udryddet, da en virus har spredt sig verden over, virussen gør mennesker til zombier og alt håb syntes ude. Regeringer og militære styrker står magtesløse mod den ukendte fjende. FN obsevertør Gerry Lane (Brad Pitt) får tiltroet den svære opgave at finde en kur mod zombie-pandemien, han må krydse grænser i et kapløb mod tiden, inden det hele er for sent. World War Z er instrueret af Marc Forster der tidligere har stået bag store film som Monsters Ball, Finding Neverland, Machine Gun Preacher, Quantum of Solace og Drageløberen, så han er en erfaren herre i Hollywood, og med budget på 190 mio dollars har han skabt en zombie film, der ikke ligner alle de andre.

medium_1364221110_world7

Brad Pitt spiller hovedrollen som Gerry Lane super godt, når hele verdens skæbne hviler på hans skuldre kan det ikke gå galt. Han formår at holde hovedet koldt og træffe de rigtige valg, både som familiefar og FN obsevertør, det duer bare altid når Pitt er med i en film. Når man ser World War Z er det svært ikke at blive begejstret, den formår at holde spændingen oppe uden man kommer til at kede sig. Her er spænding og action for alle pengene, den virke både intelligent og skræmmende realistisk.

WORLD WAR Z

Effekterne er flotte og veludførte, man for virkelig fornemmelsen af en verden der er på den gale kurs med kæmpe horder af zombier overalt, panik og kaos spreder sig overalt. Historien er måske ikke den længeste, men filmen formår virkelig at skille sig ud fra de andre zombie film, ideen virker original og anderledes og det holder. Eneste rigtige minus er måske slutningen der godt kan virke lidt tam, det havde jeg ikke lige regnet med.

WORLD WAR Z

World War Z tager sit udgangspunkt i en bestseller af samme navn fra 2006, skrevet af Max Brooks. Det er en fortsættelse til forfatterens The Zombie Survival Guide fra 2003. Zombie film har været populære lige side George A. Romanos Night of the Living Dead fra 1968 og genren har virkelig opblomstret siden årtusindeskiftet, med Resident Evil, 28 Days og specielt tv-serien The Walking Dead der har gået sin sejers gang over hele verden. Så film om zombier er mere populære end nogensinde før, World War Z er bestemt ingen untagelse, jeg giver filmen min varmeste anbefaling – For det fortjener den.

Film:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:5 out of 6 stars (5,0 / 6)

World War Z (2013) on IMDb

Anmeldt af Mark Hougaard

Tak til FOX-Paramount Home Entertainment / PR Nordic