Under the Dome – Sæson 1

Under-the-Dome-sæson-1

Sci-fi og isolation i ét

Under the dome er en anderledes sci-fi series om tager spørgsmålet op om hvad der sker med mennesker, når de bliver afskærmet fra verden. Her er twistet dog at det ikke er på en øde ø som i LOST, eller på antaktis, men i stedet bliver de afskærmet i deres eget hjem. Egentlig er der flere elementer og dele af Under the dome der kunne minde lidt om noget i stil med den populære LOST-serie og især stemningen er til tider derhenad, hvor den store forskel i de to serier, er at folkene i LOST lander på en øde ø og kender ikke hinanden, hvor at folkene i Under the Dome har boet side om side i mange år. Alligevel har de noget til fælles, for i begge serier er folk blevet isoleret og ikke af naturlige årsager – selvom LOST i starten virker til det.

1

A whole new world

Den lille by, Chesters Mill er som alle andre små byer i USA, hvor nogle trives i byen, nogle drømmer om at være et andet sted, nogle er på gennemrejse og nogle passer bare deres arbejde. Men en dag bliver alt forandret som ved et trylleslag, da en stor usynlig kuppel dukker op hen over byen og afskærer Chester mill fra omverden, bogstaveligt talt. Beboerne i Chester Mille kan se folk udenfor og folk kan se dem, men de kan ikke høre hinanden og ingen ved hvorfor kuplen er dukket op og hvornår den forsvinder igen, hvis den forsvinder. Nogle tager det roligt og lægger deres skæbne i regeringens eller guds hænder, nogle går i panik over at være fanget i den lille by, men andre ser kuplen som en mulighed for deres egne ønsker.

2

Intriger og sci-fi for alle pengene

Under the Dome byder ikke kun på science fiction og mystik, for på grund af den nye situation, opstår der både intriger og nye roller og i det hele taget gør det at Under the Dome er virkelig interessant, fordi menneskets sande natur kommer til udtryk når folkene i Chesters Mill kommer under pres. Der er fra starten høj spænding fordi serien starter med at en mystisk kuppel som ingen ved hvor kommer fra dukker op. Derfor er det også svært ikke at forblive nysgerrig, for ligesom menneskene i Chesters Mill, vil man som seer gerne finde ud af hvor kuplen kommer. Sammen med de dramaer der udspiller sig og de til tider barske ting der sker, gør at Under the Dome er en virkelig interessant serie som binder seeren til skærmen fra start til slut i hvert afsnit og derfor kan den kun anbefales til dem som er til sci-fi og cliffhangers.

Sæson:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)

Anmeldt af Mia Christensen.

IMDb-logo

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.