Tyske filmdage 30. maj – 2. juni

I 2020 fejrede vi ikke kun Det dansk-tyske kulturelle venskabsår, men formåede også at afvikle vore Tyske Filmdage mellem pandemiens første og anden bølge. Også i år har vi, heldigvis, kunnet tilrettelægge ud af nedluk, som vi til gengæld har udnyttet til at se film.

For pandemi eller ej: Der produceres forbløffende mange (gode) film i Tyskland. Valget af årets åbningsfilm faldt dog ikke svært. Christian Petzold (’Barbara’) har med ’Undine’ skabt et moderne, mytisk eventyr, der ikke ligner noget, du har set før. Med vidunderlige Paula Beer i hovedrollen, en præstation hun modtog en Sølvbjørn for i Berlin. Den glæder vi os til at dele med jer. Ligesom de øvrige seks film i programmet. Læs mere på de følgende sider.

Og vær opmærksom på, at visninger og arrangementer selvfølgelig afvikles efter alle myndighedernes retningslinjer, og at de i øvrigt er de samme, som under sidste års festival – dog med et Coronopas oveni. ’Tryghedsfaktoren’ i biograferne er også den samme som sidst, for selv efter mere end et år med COVID, er der endnu ikke dokumenteret ét smittetilfælde, som kan spores tilbage til biograferne!

Med venlig hilsen
Detlev Rünger – Forbundsrepublikken Tysklands ambassadør i Danmark
Bettina Senff – Institutleder, Goethe-Institut Dänemark
Kim Foss – Direktør, Grand Teatret
Jacob Graff Hedebrink – Administrerende direktør, Copydan Verdens TV

Filmdagene finder sted i Grand Teatret i København og Øst for Paradis i Århus.

Se det fulde program for filmdagene.