Top Gun: Maverick

Højt at flyve dybt at falde, er bestemt ikke noget der gør sig gældende i ‘Top Gun: Maverick’. Selvom det er høje odds filmen er oppe mod, formår den at levere et resultat, der overgår alle forventninger. Det er noget man sjældent ser ved efterfølgere, specielt når man tænker på, det er 36 år siden originalen så dagens lys. Det er fanme imponerende.

Back into the Danger Zone

Pete ”Maverick” Mitchell (Tom Cruise) er lige der i livet hvor han ønsker at være. Han arbejder som testpilot på et nyt supersonisk fly SR-72 ”Darkstar” og undgår alle de forfremmelser, der ellers ville have gjort han ville miste sine vinger. Men da han kommer til at ”låne” flyet uden tilladelser, truer flyvevåbnet med at smide ham ud. Heldigvis lykkedes det hans gamle ven ”Iceman” (Val Kilmer) der nu er admiral at få ham tilbage igen, hvis han siger ja til opgaven. Han skal træne en gruppe piloter, der alle er de bedste i feltet, til at udfører en mission så farlig og risikabel ingen pilot nogensinde har prøvet før. Dette er Top Gun og der er kun en mand der, gøre dem klar til missionen – Den Bedste.

‘Top Gun: Maverick’ er beviset på at intet er umuligt, bare man har viljen og en smule ”Goodwill” på sin vej. Men at lave en succesfuld efterfølger så mange år senere, er en bedrift der er meget få film som har opnået. Joseph Kosinski har stået for instruktionen, en arv han skulle løfte efter Tony Scott, der stod bag originalen. Det gør han til bravur og på mange punkter overgår filmen også den forrige og det er ret vildt.

Cruise er tilbage i sit Es

Tom Cruise er tilbage glansrollen, som gav ham sit store gennembrud og selvom der er gået så mange år, så føles rollen stadigvæk naturlig for ham, han har stadigvæk beholdt sin drengerøvs-charme, bag de sorte Ray-Bans. De nye skuespillere i filmen, gør et flot stykke arbejde og her skal specielt nævnes Miles Teller som ”Rooster”, der er søn af ”Goose” fra etteren. Samspillet mellem ham og Tom Cruise er filmens højdepunkt og konflikterne mellem de to eskalerer, mens både piloter og maskiner presses til det absolut yderste

Feel the Need!!

‘Top Gun: Maverick’ er langt mere end bare endnu en i rækken af action-film, selvom historien måske ikke er den længste i verden. Så formår den konstant at være spændende og ride på en bølge af 80,’er nostalgi, seje replikker og et stærkt soundtrack. Action-scenerne overgår de vildeste forventninger og det mest imponerende er faktisk, at de er filmet med rigtige fly, i største delen af filmen. Det er old-school action, fra det gode gamle Hollywood, noget der er langt mere imponerende end noget CGI, nogensinde kunne være. Generelt bare en film, der skrige på det store lærred og hvis man er fan af ‘Top Gun’, er det bare og kommer afsted og opleve dette mesterværk.

 • Titel: Top Gun: Maverick
 • Original titel: Top Gun: Maverick
 • Instruktør: Joseph Kosinski
 • Skuespillere: Tom Cruise, Miles Teller, Jon Hamm, Jennifer Connelly, Glen Powell, Monica Barbaro, Val Kilmer, Lewis Pullman, Jay Ellis, Charles Parnell.
 • Genre: Action
 • Spilletid: 2 timer 11 minutter
 • Produktionsselskab: Skydance Pictures, Jerry Bruckheimer Films, Paramount Pictures
 • Produktionsår: 2021
 • Release-dato: 26. maj, 2022
 • Censur: 11 år
 • Anmeldt af: Mark Hougaard
 • Distributør: Paramount Pictures
 • Billeder: © Paramount Pictures

Film:6 out of 6 stars (6 / 6)
Billede:6 out of 6 stars (6 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6 / 6)