Their Finest Hour

vxx
En voldsom hverdag

2.Verdenskrig raser, London falder fra hinanden bygning for bygning i blitzen, hvor tyskernes bomber næsten er hverdagskost. Stort set alle mænd er kaldt ud i krig, og tilbage i England kæmpes der en kamp for at få det hele til at hænge sammen. Informations ministeriet er desperate efter at få skruet nogle film sammen der kan samle folket, og skabe den nationalfølelse der er så alt afgørende i krigstilstande. Den ambitiøse, men også undertrykte Catrin Cole får chancen for at skrive med på manuskripterne, og viser hurtigt et talent der giver hende et job hos filmselskabet.

1
En tapper kriger

Scenen er sat, en kvinde der skal bevise sit værd i en mands stilling, og samtidig holde styr på hjemmefronten, hvor hendes egen mand måske ikke sætter pris på konens nye karriere. Et ødelagt og forarmet London der forsøger at holde gejsten oppe, ikke kun i egne rækker, men også forsøger at nå ud til hele landet med budskabet om frimodigt at kæmpe videre. Og midt i det hele, historien om de modige tvillingers rednings aktion der ligger til grund for det filmmanuskript Catrin er med til at skrive.

3
En lidt tung omgang

Instruktør Lone Sherfig, der også står bag blandt andet ”Samme dag, næste år”, ”The Riot Club” og ”Italiensk for begyndere” er kendt for at strikke film sammen som, på trods af tunge og komplekse emner, er vedkommende og nemme at følge med i. Jeg var dog ikke helt solgt denne gang. På trods af stærke emner som kvindernes ret til ligestilling, håndtering af hverdagen i et krigsramt land, og kærlighedens knudrede veje, så blev jeg ikke suget ind i følelserne som det var tiltænkt. Filmen virkede træg og langsom. De komiske indslag der er nødvendige i en tung film som denne var jeg dog vild med, de fungerede perfekt, og kom som regel fra den noget aldrende og opslidte karakter Hillard, spillet perfekt af Bill Nighy. Filmen er bestemt ikke dårlig, og kan godt ses som en afveksling fra de andre Anden Verdenskrig film der findes, men bringer desværre ikke det helt store frem.

Film:3 out of 6 stars (3,0 / 6)
Billed:4 out of 6 stars (4,0 / 6)
Lyd:4 out of 6 stars (4,0 / 6)

IMDb-logo

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.