The Three Musketeers (2011)

De-tre-musketerer-Banner

DE TRE MUSKETERER…. EN FOR ALLE OG ALLE FOR EN.
Alle kender historien om ‘De Tre Musketerer’ og den unge D’Artagnan og det er nu tur til en ny udgave af denne populære Historie, som er instrueret af PAUL W.S. ANDERSON som også har stået for Pandorum, Alien Vs. Predator og mange andre store action film.
TTM1
Krydser klinger med Mikkelsen.
Den unge D’Artagnan’s største ønske er at blive en musketer og drager derfor hjemmefra for at følge sin drøm, der går dog ikke lang tid fra da han er ankommet til allerede være  på kant med Kardinalens Kaptajn Rochefort (Mads Mikkelsen). Han udfodrer De Tre Musketerer til duel enkeltvis uden at vide hvem, de er.
 
Men da de finder ud af at Kardinal Richelieu (Christoph Waltz) har planer om at snøre den unge konge og overtage tronen, må de drage til England og møde Hertugen af Buckingham (Orlando Bloom), og tage dét tilbage der er den unge konges ret, D’Artagnan melder sig under fanen som den fjerder musketer og nu skal der lægges en plan, imod den snu Milady De Winter (Milla Jovovich). Der er sket noget i Dumas’ fortælling om ‘De Tre Musketerer’ og synes der er gået lidt for meget Hollywood i den, det passer ikke rigtig til eventyret at der lige pludselig er kæmpe luftskibe med kanoner og flammekaster.
TTM2
En nyfortolkningen der fejlede. Desværre.
PAUL W.S. ANDERSON har set de nyeste Sherlock Holmes film, som er instrueret af Guy Richie og tænkt… det gør vi også med de tre musketere, men synes det er synd at ødelægge historien på den måde. Du har svært ved at holde fokus, da der sker alt for meget nyt der ingen mening har. Når den fungere bedst, er Sværdkamp og det burde det jo egentlig også at være. Skuespiller mæssigt gøres det egentlig meget godt, desværre synes jeg det ødeægger det lidt at Orlando Bloom snakker med så kraftig – gammeldags britiskt accent.
 
Hvis man vil have et godt eventyr med ‘De Tre Musketerer’, synes jeg man skal holde sig til den fra 1993 med bla. Charlie Sheen, Kiefer Sutherland, Chris O’Donnell, Oliver Platt og Tim Curry, der hænger historien bedre sammen med den originale fortælling, men ellers se denne og oplev en ny verden for de tre musketere.
Film:3 out of 6 stars (3,0 / 6)
Billed:4 out of 6 stars (4,0 / 6)
Lyd:4 out of 6 stars (4,0 / 6)

Anmeldt af Christian Bott.

IMDb-logo