The Strain

StrainS1
Det kom fra himlen. Denne Strain. Hvilken oplevelse. Resident Evil i serieform. 

Erkendt. Denne anmeldelse kommer til at give dele af plottet væk. Det er svært at undgå. Prøv at blande den ekstreme fortællingensmåde fra Under The Dome sammen med Resident Evil, gør det hele lidt mere seriøst = så har du hit serien The Strain. 

The Strain er første del af en trilogi, som instruktør Guillermo del Toro har skrevet sammen med forfatter Chuck Hogan. De to andre bind er også blevet serificeret : The Fall samt The Night Eternal.

The Strain - Still 00

Fantastisk serie 

Vampyrene er landet i New York. De er kommet til verdens mest mægtige land for at skabe en ny verdensorden. Under taxi til gaten går et fly fra Berlin simpelthen … i sort. Ingen kontakt. Alt er stille og politiet samt de kloge CDC folk kan slet ikke finde hoved eller hale i hvad som er sket. I The Stain bliver vi inviteret indenfor udlevelsen af en konspirationsverden, bagmændende og deres motiver. Vi ser deres brave modstandere – vores helte – som gør alt for at forstå og stoppe deres nederdrægtige og onde planer.

The Strain - Still 01

Det er vellavet grotesk ragnarok af Oscar nominerede instruktør Guillermo del Toro. Fokus er følelser i et velblandet mix af special effects og action. Vampyrene og deres droner bruger menneskes største styrke og svaghed : kærligheden til dem der er dig tættest. Det er dem der oftes inficeres med vampyr virusen. Fx lader en vampyr sig lænke i et skur så han ikke kan skade sin hustru – hvilket så hustruen naturligvis belønner ved at fodre ham med naboen. 

Næsten alt er godt i denne første sæson af tre. Film, lys, casting, special effects, lyd effekter, musik os.v.. – stort set biografværdigt. Skuespillet er også helt i top, hvor Corey Stoll, David Bradley samt Mia Maestro er den perfekte synergi. Der er masser af karakteropbygning med flotte flash-backs. De hjælper med at underbygge nogle vores helte og skurkes personaliteter, mens de giver masser af god baggrundshistorie.

The Strain - Still 02

Problemer med virkeligheden 

MEN The Strain fejler stort i dens autencitet og plausibilitet. Selvom det er thriller, horror og eventyr må ting gerne hænge lidt mere sammen i Guillermo del Toro serieværk. 

Vi ser blandt andet en vampyr-drone-hær i undergrunden – altså helt almindelige mennesker fra overfladen, der er blevet inficeret af vampyrene og nu adlyder deres ordre. På overfladen fungere alt normalt. Undergrund, benzintankstationer, butikker os.v.. Ingen savner de 1.000 vis af glade New York borgere, der nu droner rundt i kloaksystemet. Jo, du hører skrig og skål her og der, alt imens politiet kører rundt og samler små kriminelle op. Manhatten-livet leves videre som om intet var sket.  

Konspiratørene har lagt internettet ned og det er argumentet i serien for at det er ladsig-gørligt – men det er det jo bare ikke. For 30 år siden sprang Tjernobyl i luften. Det var 1.000 vis af kilometer væk fra de frie mediers høgeøjne og da det sovjetiske jerntæppet eksisterede. Alligevel fik verden nyheden leveret. Det er jo ikke muligt at holde en vampyr invasion hemmelig på Manhatten foran alle New Yorkere, Amerika samt hele verden. 

Eller da en lille vampyr-drone-pige, der ligner et omvandrende lig, kan selv finde vej fra obduktionsbordet til hendes fars hus og kun sige “jeg er sulten”. *Lol*. Og jeg kunne fortsætte… 

Konklusion

Hvis du er til serier, Resident Evil og vampyr, så er The Strain et rigtigt godt bud på 13 episoders kvalitetsunderholdning. Den er alt sammen temmlig forudsigelig og formår alligevel at diske op med et par overraskelser her og der. Hvis du kan se bort fra dens plausibilitetproblemer er serien næsten ligeså fængende som Fargo. The Strain er sæson et af en triologi og jeg glæder mig enormt meget til toeren, The Fall, får release i Danmark.

Sæson:4 out of 6 stars (4,0 / 6)
Billed:4 out of 6 stars (4,0 / 6)
Lyd:4 out of 6 stars (4,0 / 6)
Effekter:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
IMDbv2

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.