The Grand Budapest Hotel

Budapest-hotel-banner7

Det legendariske hotel
Filmen “The Grand Budapest Hotel” handler om luksus hotellet af samme navn, et flot og eftertragtet hotel, hvor gæster kan nyder den gode beliggenhed, spa og den proffesionelle service der kendetegner stedet. Hotellet blive styret af den legendariske ”Consierge” monsieur Gustave (Ralph Fiennes) der styret sit personale med hård hånd. Han tager også kærlig hånd om hotellet kunder, særligt ældre kvinder med pengepunge i orden. Gustave bliver mentor og læremester for den unge Zero (Tony Revolori) og de to blive hurtigt nære venner. Problemmerne begynder dog, da en af hotellet ældre gæster bliver fundet død, og har testementeret Gustave et værdifuldt maleri. Så nu er det op Gustave og hans tro væbner Zero, at redde sig ud af problemmerne igen, og dem er der rigeligt af.

B2 (2)

Wes Anderson gør det igen
“The Grand Budapest Hotel” er instrueret af Wes Anderson, der tidligere har stået bag de mere kontroversielle og anderledes film ”The Royal Tennenbaums”, ”Fantastic Mr. Fox” og ”Moonrise Kingdom”. Alle hans film skiller sig dog ud på en god måde, med deres lidt sjove udførelser og tilgang til tingene. Wes Anderson er dog ikke bange for at lave film på en måde, så de ikke ligner alle andres. Hans udførelse med håndlavede kulisser, samt brug af flade og meget frontale kamera bevægelser, er unikke og med til at kendetegne hans film. Det gælder også ”The Grand Budapest Hotel”.

B1 (2)

Helt sin egen
Filmen ”The Grand Budapest Hotel” er en film der er svær at sætte i bås, da den skiller sig meget ud. Det er er sjov blanding af drama, blandet med komedie. Den er svær at tage alvorlig, på grund af dens komiske scener og specielle udførelse, men jeg tror heller ikke det har været Anderson´s plan. Filmen bringer en ind i en mystisk tidsalder, hvor der er mange referencer til den tidlige start af 1900-tallet, og mange referencer til omvæltningen der var med til at forme det 20. århundrede.

Samtidig har Wes Anderson samlet et godt hold, med nogle af Hollywoods bedste skuespillere, mange fra hans tidligere film. Foruden den gode Ralph Fiennes, medvirker Bill Murray, Jeff Goldblum, Owen Wilson, F. Murray Abraham, Jude Law, Edward Norton, Willem Dafoe, og Harvey Keitel. Så scenen er sat til en oplevelse af de helt store. De spiller alle sammen deres karakterer fuldt overbevisende, det er virkelig en fornøjelse at se.

B3

En anderledes rejse
Jeg var ikke helt sikker på hvad jeg gik ind til, da jeg så ”The Grand Budapest Hotel”, havde ikke rigtig hørt om filmen før, og havde derfor ikke de store forventninger til den. Men filmen imponerede fra start til slut. Den har en god velfortalt historie, med mange sjove intriger. Nogle skøre og skæve eksistenser, der er med til at give historien liv. Jeg indrømmer dog også at filmen nok kræver, man er til lidt anderledes film der skiller sig ud. Men hvis du er det ville du helt sikkert kunne lide ”The Grand Budapest Hotel, den er nemlig ikke som alle andre.

Film:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Ekstra:2 out of 6 stars (2,0 / 6)

Læs mere om filmen ved at trykke på dette logo: The Grand Budapest Hotel (2014) on IMDb

Anmeldt af Mark Hougaard.

Tak til Fox-Paramount Home Entertainment/Pr Nordic