Penny Dreadful – Sæson 1

PennyS1

Viktoriansk Eventyr

Der er mange serier som omhandler starten af 1900-tallet og der er mange serier som beskæftiger sig med vampyrer, hekse, besættelser og spåkoner, men der er knapt så mange der rummer begge dele på én gang. Det gør Penny Dreadful og derfor er det en serie der skiller sig ud fra de andre og hvad der gør den endnu mere speciel, er at den samtidig væver fabler og historiske gyserkarakterer ind i fortællingen. Penny Dreadful er John Logans første serie og det var en stor chance han tog da han stroppede op ved Showtime med manuskriptet på blot to afsnit og en bog på fyrre sider som beskrev karaktererne, men Showtime faldt for ideen og kameraet begyndte at rulle.

1

På jagt efter ondskab

Vanessa Ives er en usædvanlig kvinde i det viktorianske London, for hun arbejder og er ikke gift, i stedet samarbejder hun med Sir Malcom Murray, der er på jagt efter sin datter, Mina som er forsvundet. Malcom Murray og Vanessa Ives har begge et kendskab til den verden som er mellem virkeligheden og fantasien og især Vanessa er meget bekendt med den, da hun er født med en gave til at være et medium, noget som hun selv til tider ser som en forbandelse. Vanessa og Malcom rekrutterer Mr. Chandler, en amerikaner, som er god med en pistol og som erhverver sig ved at optræde i et skuespil om det vilde vesten. Mr. Chandler bestemmer sig hurtigt for at deltage og snart er de på jagt efter ondskaben der lurer i Londons gader og selvfølgelig den forsvundne Mina Murray.

2

En god gryderet

Penny Dreadful har en masse forskellige aspekter og det kunne let være blevet træls at se på, men det er det ikke, tværtimod. Det som dog skal siges, er at serien, på samme måde som en god gryderet, skal have tid til at simre og det samme gør sig gældende her, for det tager et par afsnit førend serien begynder at vokse på en, men så er den til gengæld også svær at stoppe med igen. I starten kan det nemlig godt virke en anelse overvældende at man bliver kastet ind i en verden der har så mange elementer, den jonglerer med og det skal lige have tid til at sætte sig fast, inden man for alvor begynder at holde af serien, men så begynder man også at bemærke, hvor gennemtænkt de bærende karakterer er og jo tættere man kommer på dem, des federe bliver serien. Så har man hang til det viktorianske, eller den ældre gysergenre, eller det okkulte, så er Penny Dreadful helt klart en serie man bør gå i gang med.

Sæson:4 out of 6 stars (4 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6 / 6)
Special Effekts:4 out of 6 stars (4 / 6)

IMDb-2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.