Nye europæiske HBO Max Originals på vej

Nye europæiske HBO Max Originals på vej

HBO Max er nu tilgængelig i 21 europæiske lande, efter tjenesten blev lanceret i Portugal, Holland og Centraleuropa i begyndelsen af marts. For at markere dette vil vi her gøre opmærksom på tre spændende, nye originale produktioner fra Polen, Ungarn og Rumænien, der snart får premiere på HBO Max.

Fra Polen: The Thaw

Premiere 1. april.

Liget af en ung kvinde bliver opdaget i Oderflodens iskolde vand. Efterforskningen ledes af Katarzyna Zawieja, en ung politibetjent, der aldrig giver op. Det bliver hurtigt klart, at sagen indeholder mere end et mord, da den dræbte kvinde fødte kort før sin død. Men hvor er barnet? For Katarzyna betyder søgningen efter den nyfødte baby, at hun må konfrontere sine egne dæmoner som en kvinde i krise efter sin mands død. Kampen for at finde barnet bliver også en kamp for at finde sig selv.

6 Episoder

Fra Ungarn: The Informant

Premiere 1. april.

1985. Bag jerntæppet tager Geri på college. Han glæder sig til at møde piger og feste, og slutter sig til en gruppe radikale, ledet af den karismatiske Száva. Men Geri har en hemmelighed. Han er meddeler for den totalitære stat, og for at redde sin bror er han blevet tvunget til at udspionere sine nye venner for statens sikkerhed. Mens Geris liv ændrer sig for altid, kæmper han med en daglig udfordring; hvis side skal han være på? Især når gruppens leder, Száva, indser, at der er en informant iblandt dem.

The Informant havde premiere på Geneva International Film Festival og blev udvalgt af Serial Killer TV som en af de bedste serier fra Centraleuropa på Berlinale Market. Dette er den første serie fra Bálint Szentgyörgyi.

8 episoder.

Fra Rumænien: RUXX

Kan ses på HBO Max nu!

I dette moderne parforholdsdrama fra Rumænien deler hårdtarbejdende, pålidelige Rux sin tid mellem at slukke brande for sin chef – jetset-ejendomsudvikleren Eugen Moscu – og passe både sin uregerlige søster Cristina og deres stædige, konservative forældre. Da Rux endelig er klar til at forlade Bukarest til fordel for de solrige kyster i Los Angeles, bliver Rux’ planer om at slutte sig til sin langdistanceelsker i USA spoleret, da Eugens kone, Liliana, går efter borgmesterposten. Den udvikling giver nemlig Rux den perfekte mulighed for at gøre en forskel i sin egen baghave. Rux begynder at sætte spørgsmålstegn ved sin evne til at rette op på sit forvirrede liv og opdager, hvem hun i virkeligheden er, mens hun kombinerer kravene fra sin karriere med familiens behov og en nyopstået rivalisering med den bedrevidende kampagneleder, Andrei.

Ruxx havde premiere på Transylvania International Film Festival og har Alec Secreanu (God’s Own Country) i hovedrollen.

8 episoder.

Kilde: HBO Max / Billeder: © HBO Max