HBO-serien Irma Vep har premiere 7. juni på HBO Max

HBO-serien Irma Vep har premiere 7. juni på HBO Max

Irma Vep har Oscar-vinderen Alicia Vikander i hovedrollen og er skabt, skrevet og instrueret af Olivier Assayas. Serien er baseret på hans legendariske film fra 1996, og får verdenspremiere på årets Cannes-festival.

Mira (Alicia Vikander) er en amerikansk filmstjerne. Desillusioneret over sin karriere og et nyligt forlist forhold, ankommer hun til Frankrig for at spille rollen som “Irma Vep” i en genindspilning af den franske stumfilmsklassiker, “Les Vampires”. Skellene mellem Mira og den karakter, hun spiller, begynder langsomt at udviskes og smelte sammen i en atmosfære, der drypper af uhyggelig krimi-thriller. IRMA VEP afslører den usikre balance på grænsen mellem fiktion og virkelighed, kunstighed og autenticitet, kunst og tilværelsen.

Stærkt cast

Medvirkende inkluderer Alicia Vikander som Mira, Vincent Macaigne som René Vidal, Jeanne Balibar som Zoe, Devon Ross som Regina, Lars Eidinger som Gottfried, Vincent Lacoste som Edmond Lagrange, Nora Hamzawi som Carla, Adria Arjona som Laurie, Carrie Brownstein som Zelda, Tom Sturridge som Eamonn, Byron Bowers som Herman, Fala Chen som Cynthia Keng, Hippolyte Girardot som Robert Danjou, Alex Descas som Gregory Desormeaux og Antoine Reinartz som Jeremie.

Executive producere er Olivier Assayas, Alicia Vikander, Sylvie Barthet, Daniel Delume, Ravi Nandan, Hallie Sekoff, Kevin Turen, Stuart Manashil, Sam Levinson og Ashley Levinson.

Stjerneinstruktør står bag en af det 21. århundredes bedste film

Seriens forfatter, instruktør og executive producer, Olivier Assayas, er en fransk filmskaber, der er blevet en stor stemme i nutidens internationale filmbranche. Han startede sin karriere som maler og grafisk designer. Senere begyndte han at lave sine egne kortfilm, mens han forfulgte sin interesse for globalisering af kultur og teknologi som redaktør af Cahiers du Cinema (1980-1985). Siden hans første spillefilm, “Désordre” (1986), som blev tildelt Critic’s Week Prize på Venedig Biennalen, har han konsekvent leveret værker, der har bragt ham international anerkendelse. Blandt hans mest berømte film er: “Irma Vep”; “Summer Hours” (kåret til en af de bedste film i det 21. århundrede (indtil videre) af The New York Times); “Dæmonlover”; “Ren”; “Carlos” (som vandt en Golden Globe® for bedste miniserie og opnåede to Emmy®-nomineringer, herunder Enestående instruktion for en miniserie, film eller dramatisk special; “Clouds of Sils Maria”, som Kristen Stewart vandt Cesar-prisen for for bedste kvindelige birolle; “Personal Shopper”, som vandt instruktørprisen i Cannes; “Something in the Air”, som vandt bedste manuskript i Venedig; og senest “Non-Fiction” og “Wasp Network”.

8 x 60 min.

Kilde: HBO Max / Billeder: © HBO Max