Halloween Kills

Det er oktober og det betyder græskar, trick n treat for nogen når kalenderen lander på den 31. oktober. Men det betyder også gys og gru, i bedste stil og hvem er bedre til at formidle dette end Michael Myers A.K.A. ”The Shape”. Halloween Kills er nu endelig i biografen, men hvad kan vi forvente af den nye film og kan den måle sig med den første?

Halloween Kills tager over hvor filmen fra 2018 sluttede. Det er lykkedes Laurie Strode (Jamie Lee Curtis), Karen (Judy Greer) og Allison (Andi Matichak), at spærrede Michael Myers inden i Strodes brændende huset, med tro på at mareridtet endelig er ovre. Sådan går det dog ikke og inden længe, er den ustoppelige dræbermaskine Michael Myers på vej tilbage til Haddonfield. Beboerene i Haddonfield, har dog oplevet Michaels terror på nærmeste hold og beslutter sig for at nok er nok og dræbe den legendariske morder en gang for alle. EVIL DIES TONIGHT!!

Halloween Kills er instueret af David Gordon Green, der også stod bag Halloween fra 2018 og som bygger videre på John Carpenters kult-hit fra 1978 og dermed ignorere den andre film i sagaen. Halloween Kills er den anden af tre nye Halloween film og fungere derfor som bindeled mellem de andre film. Derfor kan den godt følelse, som om den træder vande flere steder og bare skal holde showet kørende, til afslutningen Halloween Ends kommer til næste år.

Filmen byder på rigtig mange nye karakterer og også nogle bekendte ansigter. For eksempel Nancy Stephens og Charles Cyphers, der begge var med i originalen, sammen med masser af byens befolkning danner de denne selvtægtsgruppe, der anført af Tommy Doyle (Anthony Michael Hall) hurtigt kommer på glat is. Det er en skam at der ikke er gjort mere ud af, at komme nærmere ind på disse menneskers personlighed og hvordan deres liv har formet sig efter de morderiske begivenheder i Haddonfield. I stedet kan man bare for lov til at se deM falde en efter en, i Michaels kølvand uden nogen forløsning. Filmen har simpelthen for mange karakterer og derfor er det nemmest bare at dræbe dem.

Der er tilgengæld ikke sparet på blod og makabre effekter, når Michael Myers går amok gennem Haddonfields gader og stræder. Kreativiteten fejler hvert fald ikke noget, når man ser Michael Myers dræber en 8-10 brandmænd, med deres egne remedier, eller et lysstofrør blive stukket gennem halsen på en kvinde. Hvad angår effekter er filmen i absolut topklasse og gyserfan, vil helt sikkert være henrykte.

Det er også ærgerligt at Jamie Lee Curtis karakteren Laurie Strode, ikke er så meget med i film som man kunne have håbet. Der er uden tvivl fokuseret for lidt på hende i Halloween Kills og det er en skam, da hun har været den bærende del af Halloween siden begyndelsen. Halloween Kills er bestemt vær at se, den er ikke ligeså god som forgængeren, men er bestemt underholdende. Spændende bliver det dog at se afslutningen til næste år, når Halloween End lander, mon ikke der kommer en værdig slutning på det hele til den tid.

 • Titel: Halloween Kills
 • Original titel: Halloween Kills
 • Instruktør: David Gordon Green
 • Skuespillere: Jamie Lee Curtis, Andi Matichak, Judy Greer, Anthony Michael Hall, Nick Castle, Will Patton, Nancy Stephens, Charles Cyphers.
 • Genre: Gyser
 • Spilletid: 1 Time 45 Min.
 • Produktionsselskab: Universal Pictures, Miramax, Blumhouse Pictures.
 • Produktionsår: 2021
 • Release-dato: 14. oktober
 • Censur: 15 år
 • Anmeldt af: Mark Hougaard
 • Distributør: Universal Pictures
 • Billeder: © Universal Pictures

Film:4 out of 6 stars (4,0 / 6)
Billede:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)