Godzilla vs. Kong

Når ‘Godzilla og ‘King Kong’ krydser klinger, går det vildt for sig og de to legendariske film monstre, giver den max gas med et spor af kaos og ødelæggelser bag sig i en af årets helt store ”blockbusters” ‘Godzilla vs Kong’. Det er stort, vildt og vanvittigt, men hold kæft hvor er det underholdende!!

‘Godzilla vs Kong’ er den tredje film i Monster verse universet, der startede med ‘Godzilla’ tilbage i 2014 og efterfølgeren ‘Godzilla: King of the Monsters’ kom så i 2019. Filmene blev enormt populære og derfor var en fortsættelse, jo nærmest en selvfølge og da ‘Kong: Skull Island’ var en del af samme univers, var sagen jo klar ‘Godzilla vs Kong’.

Historien er ret kort, som den ofte er i denne slags film. ‘Godzilla’ der tidligere har været på menneskernes side, er nu begyndt at angribe byerne. For at stoppe ham iværksættes en nervepirrende mission mod ukendt territorier, der bringer dem på sporet af Titanernes oprindelse og ‘Kong’ er nøglen til menneskehedens overlevelse.

‘Godzilla vs Kong’ er instrueret af Adam Wingard, der kun har stået bag de tre mindre titler ‘The Guest’, ‘You’re Next’ og rebootet af ‘Blair Witch’ fra 2016. Ikke nogen imponerende præstationer ligefrem – men når man får et budget på flere hundrede millioner dollars, bliver alting lidt sjovere – og bedre heldigvis. Her leverer Wingard og Legendary virkelig varen.

Man keder sig virkelig ikke i ‘Godzilla vs Kong’, den ene mere actionfyldte scene afløser den anden og der er fuld fart over feltet, gennem de cirka to timers spilletid. De flotte special effekter, er bjergtagende fra start til slut og deltalje graden er høj, som den også burde være i en film som denne. Godzilla og King Kong er naturligvis filmens absolutte højdepunkt og kampen mellem disse gigantiske ”Kaiju”, er selvfølgelig også derfor man ser filmen. Dog ville det have været rart, hvis man havde brugt nogle interessante skuespillere til spille de menneskelige roller. De virker alle sammen ligegyldige og man er egentligt ligeglade med om de omkommer eller ej. Jeg ved godt det er svært at gøre menneskerne spændende i film som denne, men de forrige film havde Bryan Cranston og Ken Watanabe- bare for at sætte tingene i relief.

Overordnet set er ‘Godzilla vs Kong’ en film der holder hvad den lover, der får man fuld valuta for pengene og en film der på intet tidspunkt føles langtrukken. Samtidig er det rart at se en film, uden alt muligt politisk fnidder-fnader, den gør det den skal og ikke mere – nemlig at underholde.

 • Original titel: Godzilla vs. Kong
 • Instruktør: Adam Wingard
 • Skuespillere: Alexander Skarsgård, Rebacca Hall, Shun Oguri, Kyle Chandleeere, Eiza González
 • Genre: Action, Sci-Fi, Thriller
 • Spilletid: 1 time og 53 minutter
 • Produktionsselskab: Warner Bros., Legendary Entertainmant
 • Produktionsår: 2021
 • Release-dato: 6. MAJ, 2021
 • Censur: 11 år
 • Anmeldt af: Mark Hougaard
 • Billeder: © Warner Bros.

Film:4 out of 6 stars (4,0 / 6)
Billede:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)