BTS: Break the Silence

Det Sydkoreanske musikfænomen BTS er klar med deres tredje dokumentarfilm og denne gang følger man de syv medlemmer RM, Jin, Suga, J-hope, Jimin, V og Jungkook på deres første verdens stadiumturné BTS World Tour Love Yourself: Speak Yourself, hvor de også var det første K-pop band til at spille på Wembley Stadium, i London.

Break The Silence er en adapteret version af dokumentarserien på syv afsnit, der blev udgivet i maj 2020.

Det er nogenlunde det samme format som Burn The Stage og Bring The Soul med solo interviews og optagelser fra scenen og privat. Cinematografien er æstetisk og fyldt med stemningsbilleder og det giver altid et sus i maven når man ser BTS omgivet af tusindvis af lysende Army Bombs. Der bliver dog klippet hurtigt imellem de forskellige scener så man skal koncentrere sig en smule for at få det hele med.

Denne gang er dokumentaren bygget op omkring konceptet Persona.

Personaen er det officielle ansigt eller maske af ens personlighed og er en del af Carl Jungs dybdefilosofi som BTS’ seneste to albums, Map Of The Soul: Persona og Map Of The Soul: 7, er inspireret af.

Det kommer til udtryk i de meget tydelige kontraster under hvert medlems solo segment. Der bliver vist billeder af deres gigantiske koncerter for derefter at skifte til hverdagsscener af deres liv væk fra scenen.

Den mest tydelige kontrast er med RM, hvor man får et lidt chokerende indtryk af den store forskel, der er på hans arbejde og privatliv.

V fortæller også smukt om hans syn på sig selv som Kim Taehyung og personaen V, og hvordan han forholder sig til de to personligheder.

Filmen viser ikke særlig meget af deres strabadser bag scenen, som det voldsomme øjeblik i serien, hvor scenen var ved at kollapse under en Idol optræden. Det der blev vist var hurtige klip på to sekunder, men det passer ind i Persona temaet og jeg kom til at spekulere på om verdensturnéen Map Of The Soul for 2020 skulle blive en dokumentar, der viste skyggesiden.

Der er, som altid, scener med Suga på sit hotelværelse i gang med at skrive sange og man hører lidt om tilblivelsen på en sang til albummet Map Of The Soul: 7.

Det er selvfølgelig BTS egne sange der bliver brugt igennem filmen, men der var alligevel et par små sang overraskelser da der også blevet gjort brug af deres Soundcloud materiale. Det var også en god oplevelse af se musikvideoen til Dynamite på det store lærred.

Break The Silence viser at BTS består af syv intelligente, talentfulde og ydmyge mænd, som befinder sig i en ekstraordinær situation.

Jimin er god, igen, til at sætte ord på sin egen mentale tilstand, mens Jungkook viste en utrolig sårbar side som jeg synes godt kunne være uddybet. Opdelingen af medlemmerne gjorde også at der manglede lidt scener med gruppen som helhed.

De er der selvfølgelig, men fokusset var meget på det individuelle. Men selv når de er alene tænker de stadig på de på hinanden, hvilket J-hope viser i en sød interaktion med Jin på deres hotel.

Break The Silence er ikke en banebrydende dokumentarfilm indenfor musikdokumentarer og hvis man er ny til BTS er det ikke den man skal starte med at se for at lære om dem og deres rejse til hvor de er nu. Det er som sagt den tredje dokumentarfilm og de to forrige kom også efter dokumentarserier. Så den er lavet med en indstilling om at man kender BTS.

Det er en film for og til ARMY. Ser man Run BTS, Bangtan Bombs og følger dem på de sociale medier giver filmen bare et ekstra indblik i deres liv på turné og hvad de eventuelt laver i deres fritid. Det giver også en indsigt i hvad de tænker om dem selv som menneske og artist og hvordan de stadig prøver at forbereder sig som mennesker både professionelt og personligt.

Hvis man er ARMY nyder man hvert et minut af Break The Silence så hvis ikke man nåede at se den i biografen, er den værd at vente på når den engang bliver udgivet online.

 • Original Titel: 브레이크 더 사일런스: 더 무비 / Break The Silence: The Movie PERSONA.
 • Instruktør: Park Jun Soo.
 • Skuespillere: Kim Namjoon, Kim Seokjin, Min Yoongi, Jung Hoseok, Park Jimin, Kim Taehyung, Jeon Jungkook m.fl.
 • Genre: Dokumentar.
 • Spilletid: 1 timer og 30 min.
 • Udgiver: rafalgar Releasing.
 • Produktionsår: 2020.
 • Censur: Alle.
 • Anmeldt af: Sarah Marie Johnsen.
 • Release: 10. september, 2020.
 • Se mere på IMDb: Break The Silence: The Movie PERSONA
 • Billeder: © Big Hit Entertainment.

Film:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Billede:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Lyd:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Musik:6 out of 6 stars (6,0 / 6)