Anmeldelse – Bohemian Rhapsody

  • Originaltitel: Bohemian Rhapsody.
  • Instruktør: Bryan Singer.
  • Skuespillere: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Allen Leech, Tom Hollander etc.
  • Genre: Drama/Biografi/Musik.
  • Spilletid: 2 timer og 14 min.
  • Udgiver: 20th Century Fox.
  • Produktionsår: 2018.
  • Censur: 7 år.
  • Anmeldt af: Bente Nybo.
  • Biograf premiere: 1. december, 2018.

Den biografiske film ‘Bohemian Rhapsody’ handler om Queen, et af de største rockbands nogensinde, og deres vanvittigt karismatiske forsanger Freddie Mercury. Filmen begynder og slutter med deres ikoniske Live Aid-koncert på Wembley Stadium i London i juli 1985. I filmen ser vi hvordan den unge immigrant Freddie møder et lille band I starten af 70´erne. Bandet mangler en forsanger. Det bliver dét der ender som Queen og de sparer sammen til at indspille et album.

Freddie er flamboyant, hans fremtoning er fantastisk og han har en imponerende vokal. Queen begynder at hitte og de skyder sig opad på alle hitlisterne. Som band er de inde i en fantastisk periode hvor de eksperimenterer med musikken og skaber musikalske mesterværker. Det er her vi, blandt andet, får et indblik i hvordan ‘Bohemian Rhapsody’ blev skabt. Freddie har en sød kæreste Mary Austin, som han er meget glad for. Queen er i fremdrift og tournérne går strygende. Men bag Freddies facade lurer en kamp for at finde sig selv, finde ud af sin seksualitet og med at finde sin plads i verden.

Rami Malek

Freddie Mercury bliver portrætteret af skuespilleren Rami Malek, der for nyligt var en del af genindspilningen af Papillon. Han gør et helt eminent stykke arbejde i som den beundringsværdige forsanger. Det er svært at slippe begejstringen over hans præstation og der er ingen tvivl om at filmen ville have været en anderledes oplevelse uden Rami Malek i hovedrollen. Det er til tider let at lade sig overbevise om, at han virkelig ER Freddie Mercury. Rami Malek er Oscarnomineret til Årets Mandlige Hovedrolle for hans præstation i ‘Bohemian Rhapsody’. Personligt, kan jeg ikke lade være med at heppe lidt på, at han får den med hjem.

“Killer Queen”

Avisernes anmeldere har givet ‘Bohemian Rhapsody’ en lunken modtagelse. Især kritiseres filmen for at være ”for pæn” og for at man ”ikke kommer tæt nok på Freddy Mercury. Jeg er ikke helt uenig. Jeg ville gerne have været tættere på. Jeg ville gerne have haft et indblik i de mørke perioder af ikonet Freddie Mercury´s liv. Jeg ville gerne være blevet klogere på hvem han var. Jeg ville gerne have set et mindre poleret billede af de hårde år.

Når dét så er sagt, så vandt ‘Bohemian Rhapsody’ mig fuldstændig over. Jeg er vild med den. Jeg bøjer mig i støvet over den fantastiske musik og implementeringen af den i filmen. Det er længe siden, at en film har kunne ramme mig på så mange følelser. Siden jeg kom ud af biografen, har mine højtalere ikke kunne lade være med at fylde bilen, huset og kontoret med mine absolutte ynglings Queen hits. Kort sagt: Filmen om Queen var Konge!

Film:5 out of 6 stars (5,0 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)

Se Queen´s Live-Aid concert her:

Skriv en Kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.