T2 Trainspotting

T2trainspottingbanner

T2 Trainspotting blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

T2trainspottingcoverBIG

Zone: A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 timer og 57 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 29. juli 2017
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Drama, komedie
Biograf premiere: 6. marts 2017

Instruktør: Danny Boyle
Manuskript: John Hodge, Irvine Welsh
Producere: Bernard Bellew, Danny Boyle, Christian Colson
Fotograf: Anthony Dod Mantle
Klip: Jon Harris
Musik: Allan Jenkins

Skuespiller:
Ewan McGregor som Renton
Ewen Bremner som Spud
Jonny Lee Miller som Sickboy
Robert Carlyle som Begbie

Beskrivelse:
Efter 20 år vender Renton tilbage til Skotland fra hans ‘exil’ i Holland, efter han i den første Trainspotting film stak af med en større sum penge fra hans gamle venner. Inden længe genforenes han først med Spud, som han redder fra et selvmordsforsøg og Sick Boy, som stadig har et horn i siden på Renton. Den ekstremt voldelige Begbie er i første omgang i fængsel, som han dog snart undslipper. Renton Spud og Sickboy beslutter sig for at etablere en forretning ved at drive en saunaklub (bordel) finansieret af EU støtte, men inden længe kommer Begbie og andre kriminelle på tværs af disse planer.

T2trainspottingPIC1

film4disc

T2 Trainspotting er et glædeligt, men også lidt vemodigt gensyn med ungdomsfilms klassikeren Trainspotting, som var banebrydende med sin visuelle stil, syrede gengivelser af trip på diverse stoffer og sin på en gang humoristiske og tragiske fortælling om de unge skotske narkomaners liv. Glædeligt fordi en efterfølger for en gang skyld selv efter 20 års fravær faktisk holder en høj standard og man kan mærke den gnist der stadig er mellem karaktererne. Lidt vemodigt fordi T2 ikke har den første films opfindsomhed og kun sporadisk den samme groteske humor. Indimellem klippes der tilbage til scener fra den gamle film, hvilket igen viser, hvilke fantastiske scener denne film indeholdte. Samtidigt virker plottet i T2 en smule påtaget, men hænger dog fint sammen.

Med T2 Trainspotting får du her et glædeligt gensyn med de 4 skotske narkomaner fra den første film. 20 år er gået, men hverken gnisten, hadet eller de skæve påfund er mindsket mellem dem, da de genforenes for at få gang i nye lyssky forretninger.

T2trainspottingPIC2

video4disc

Det er Anthony Dod Mantle der er filmens fotograf, som han også har været det på en lang række andre Danny Boyle film (og i øvrigt også en lang række danske film!) og resultatet er smukt komponerede billeder med høj detaljeringsgrad, der alt efter scenen enten sprudler af farver, eller er holdt i gustne gullige farver. Klipningen er hurtig og god og passer godt til de hektiske forfølgelses scener, som filmen indeholder.

lyd5disc

T2 Trainspotting har et fantastisk bredspektret DTS Master Audio 5.1 soundtrack, med godt gang i de dybe og de øvrige surroundkanaler. Dialogen fremstår overalt i filmen klart, tydeligt og centreret. Som i den første Trainspotting film er musikken i soundtracket en væsentlig medvirkende faktor til at skabe stemningen i filmen, og her skuffer T2 heller ikke med en god blanding af gamle 80’er klassikere og ny elektronisk musik.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet august 2017.

Anmeldelsen er lånt af BioJensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.