AUGUST PÅ HBO NORDIC

RICK AND MORTY SPECIAL EPISODE
Premiere 2. august

Rick and Morty er en prisvindende og særdeles populær animeret komedieserie med afsnit på en halv time på Adult Swim. Serien handler om en genial, men sociopatisk videnskabsmand, der slæber sit forsagte barnebarn med på vanvittigt farlige eventyr i hele universet. I det nye særafsnit med titlen ”Rick and Morty: Summer Meets God (Rick Meets Evil)” er Summers nye kæreste ikke et menneske, Jerry har som altid store problemer, og Rick er … tja, som Rick nu engang er.

SMALL TOWN NEWS KPVM PAHRUMP
HBO-dokumentar – premiere 3. august

Der er kun 95 uafhængigt ejede nyhedsstationer tilbage i USA. TV-stationen KPVM i byen Pahrump i Nevada, 100 km vest for Las Vegas, er en af dem. Denne dokumentarserie i seks afsnit på hver en halv time tager os med bag kulissen på en privatejet TV-station i en lille ørkenby og præsenterer os for det farverige persongalleri, der gebærder sig foran og bagved kameraerne. (6 x 30 min.)

OBAMA: IN PURSUIT OF A MORE PERFECT UNION
HBO-dokumentar – premiere 4. august

Denne HBO-dokumentar i tre dele ser nærmere på Barak Obamas rejse fra hans tidlige barndomsår, til han bliver USA’s 44. præsident, med landets racemæssige fortid og nutid som bagtæppe. Arkivoptagelser i form af interviews og taler fra Obamas karriere danner udgangspunkt for indsigter fra politiske eksperter, som analyserer, hvordan race og politik gik op i en højere enhed, da USA valgte sin første sorte præsident. (3 x 90 min.)

THE L WORD: GENERATION Q
2. sæson får premiere 9. august

2. sæson af dramaserien starter efter Sophies (Rosanny Zayas) beslutning i lufthavnen, som hun, Dani (Arienne Mandi) og Finley (Jacqueline Toboni) alle er nødt til at samle stumperne op efter. Samtidig tvinger Bettes (Jennifer Beals) personlige og karrieremæssige bestræbelser hende til at kaste et nyt og kritisk blik på sine rødder – som Angie (Jordan Hull) også sætter spørgsmålstegn ved og udforsker på sin egen måde. Efter sin skilsmisse kaster Shane (Katherine Moennig) sig ud i at finde nye måder at sikre barens fortsatte succes på, mens Alice (Leisha Hailey) bliver overrasket over, hvordan hendes tilværelse fuldstændig skifter kurs som følge af, at hun har skrevet sin første bog. Micah (Leo Sheng) tvinges til at se sin identitet i øjnene, samtidig med at han må håndtere store forandringer i sin karriere og sit kærlighedsliv, og Gigis (Sepideh Moafi) forsøg på at komme videre efter Nat (Stephanie Allynne) og Alice tager en uventet drejning. (10 x 60 min.)

STARGIRL
2. sæson får premiere 11. august

I denne DC-dramaserie følger vi 2. g’eren Courtney Whitmore (Brec Bassinger) og hendes stedfar, Pat Dugan (Luke Wilson). Hun har påtaget sig at lede en broget skare af unge helte, der forsøger at løfte arven efter DC’s allerførste gruppe af superhelte, Justice Society of America. I den spændende anden sæson må Courtney og hendes venner tage kampen op mod en af de mest skræmmende skurke fra DC-universet – den mørke og destruktive eksistens, der går under navnet Eclipso. (13 x 60 min.)

FENA: PIRATE PRINCESS
Premiere 15. august

Denne Adult Swim-serie fortæller historien om en ung, forældreløs pige ved navn Fena Houtman, som lever i en fantastisk og alternativ historisk version af det 18. århundrede. Fena er vokset op på en ø uden håb om at undslippe den dystre skæbne, som er påtvunget hende af dem, der holder hende fanget. Men Fena er mere end blot en magtesløs, forældreløs pige. Da hendes mystiske fortid opsøger hende, beslutter Fena at bryde fri af sine undertrykkeres lænker. Hendes mål er at undslippe, skabe sig en ny identitet og finde et sted, hvor hun kan høre til, så hun kan afsløre sandheden bag det mystiske ord “eden”.
(12 x 30 min., to premiereafsnit efterfulgt af et afsnit om ugen)

WORK IN PROGRESS
2. sæson får premiere 23. august

Komedieserie om figuren Abby, som er baseret på skuespiller Abby McEnanys virkelige liv. Anden sæson samler historien op, efter at Abbys forhold er gået i stykker (og hun næsten er løbet før for mandler). 46-årige Abby, som identificerer sig selv som en fed, queer, lesbisk kvinde, må modvilligt acceptere, at hun har for travlt til at begå selvmord. Faktisk er hun lige ved at få hovedet oven vande… da en global pandemi falder sammen med en familiekrise og tvinger hende ind på ukendt territorium. (10 x 30 min.)

BRITANNIA
3. sæson får premiere 24. august

Dette historiske fantasy-drama foregår i år 43 e.Kr. og handler om den romerske hærs forsøg på at undertvinge kelterne på De Britiske Øer. I tredje sæson bliver vi vidner til en radikal omvæltning i Caits (Eleanor Worthington-Cox) oplevelser som Den Udvalgte. Den bliver udløst af en beslutning, der vil knytte hende uløseligt til hendes krigshærgede folks og deres plyndrede lands fremtid. (8 x 60 min.)

SUPERGIRL
Sæson 6 fortsætter 25. august

I dette action/adventure-drama følger vi DC-karakteren Kara Zor-El (Melissa Benoist). Som 12-årig undslap Kara planeten Krypton, der var dømt til undergang, og blev sendt til Jorden, hvor hun blev opfostret af en plejefamilie. Kara voksede op i skyggen af sin plejesøster, Alex (Chyler Leigh), og for at hemmeligholde sin identitet lærte hun at skjule de utrolige kræfter, hun har til fælles med sin berømte fætter, Superman. Flere år senere forsøger Kara at finde balancen mellem sit arbejde som journalist og sit arbejde som Supergirl, der går ud på at beskytte Jorden mod dystre trusler. (12 x 40 min., afsnit 8-20)

PÅMINDELSE OM NYHEDER FRA JULI:

CATCH AND KILL: THE PODCAST TAPES
HBO-dokumentar – premiere 13. juli

HBO-dokumentarserien CATCH AND KILL: THE PODCAST TAPES i seks afsnit på hver en halv time, der er instrueret af Emmy-vinderne Fenton Bailey og Randy Barbato og produceret af World of Wonder, bringer Ronan Farrows intime, afslørende interviews med whistleblowere, journalister, privatdetektiver og andre kilder til live. Den Pulitzerpris-vindende journalist gennemførte oprindeligt interviewene med henblik på sin podcast og sin bestseller “Catch and Kill: Lies, Spies and A Conspiracy to Protect Predators”. (6 x 30 min.)

100 FOOT WAVE
HBO-dokumentar – premiere 19. juli

Den prisvindende filmskaber Chris Smith har instrueret og sammen med Emmy- og Golden Globe-vinder Joe Lewis været executive producer på denne HBO-sportsdokumentar i seks afsnit, som giver et intimt portræt af surfingpioneren Garrett McNamaras oplevelser gennem flere årtier. Efter at have tilbragt en periode i Nazaré i Portugal i håbet om at erobre en 100-fods bølge løftede McNamara sporten til stadig større højder og hjalp sammen med lokale til med at forvandle den lille fiskerlandsby til verdens førende destination for surfere, der ønsker at ride på de store bølger. (6 x 60 min.)

WOODSTOCK 99: PEACE, LOVE AND RAGE
HBO-dokumentar – premiere 24. juli

Denne dokumentar er den første i HBO’s Music Box-serie. Den fortæller historien om Woodstock 99, en tredages musikfestival, som blev præsenteret som en lejlighed til at (gen)opleve det fællesskab og den modkulturelle idealisme, der kendetegnede den oprindelige koncert i 1969, men som i stedet udviklede sig til optøjer, plyndringer og sexovergreb. WOODSTOCK 99: PEACE, LOVE, AND RAGE retter søgelyset mod den amerikanske ungdom, som den så ud på et tidspunkt, hvor et årtusindeskifte stod for døren, hvor USA stadig våndede sig efter Columbine-tragedien, og hvor verden var på randen af Y2K-hysteriet – et afgørende øjeblik i historien, hvor en generations eksistentielle angst kom til udtryk i form af en voldsom kulturel omvæltning. Akkompagneret af et soundtrack med numre fra tidens mest aggressive rockbands ser filmen også med kritiske øjne på hele mytologien omkring 1960’erne og afslører hårde sandheder om faren ved at betragte fortiden gennem rosenrøde, nostalgiske briller i en nutid præget af kommercialisme og en kynisk fokus på bundlinjen. (110 min.)

TIG NOTARO: DRAWN
Comedy special – premiere 25. juli

Den Emmy- og Grammy-nominerede komiker, forfatter, skuespiller og instruktør Tig Notaro (kendt fra HBO’s “Tig Notaro: Boyish Girl Interrupted”) vender tilbage til HBO med en unik oplevelse, der ikke respekterer de traditionelle genrer, i den første helt igennem animerede stand-up-special nogensinde. Under det timelange særafsnit, der kombinerer Notaros kendte stemme og fortælleteknik med en buket af fængslende kunstneriske stilarter, delagtiggør hun os i et frækt tilbud, der involverer en hospitalsseng, et gymnasiums talentshow, der kører af sporet, efterdønningerne efter en tandlægebehandling, hvordan hun utilsigtet brændte komikerkollegaen Jenny Slate af, en biltur med Dolly Parton og meget mere. (50 min.)

BACK ON THE RECORD WITH BOB COSTAS
Premiere 31. juli

Den legendariske sportskommentator Bob Costas vender tilbage til HBO – hvor han sikrede sig syv Sports Emmy’er som vært for On the Record with Bob Costas og Costas Now – med en helt ny serie. Back On The Record with Bob Costas vil bestå af fire timelange afsnit fordelt over året med dybdegående interviews med sportsverdenens største navne, lige fra aktuelle superstjerner til fortidens legender, foruden de mest indflydelsesrige spillere og aktører i branchen. Nyd Bob Costas, som længe har været betragtet som en af TV-verdenens bedste interviewere, når han fører sine gæster gennem samtaler med tid nok til at komme ordentligt omkring emnerne, leder principielle diskussioner og giver sine velkendte kommentarer om de vigtigste emner og udviklinger på og uden for banen. (4 x 60 min.)

TITLER TIL BØRN:

Looney Tunes Cartoons – 1. sæson (afsnit 11-20) 6.8.2021
Lego-filmen 6.8.2021
Grizzy and The Lemmings – 3. sæson (afsnit 1-26) 13.8.2021
Lego-filmen 2 13.8.2021
Lamput – 3. sæson (afsnit 1-40) 20.8.2021
Den magiske legetøjsbutik 20.8.2021
Find Me in Paris – 2. sæson (afsnit 1-26) 27.8.2021
Lego DC Comics Super Heroes: The Flash 27.8.2021

FILM:

Mile 22 1.8.2021
Mad Max: Fury Road 1.8.2021
Daddy’s Home 23.8.2021
Daddy’s Home 2 23.8.2021

Kilde / Billeder: © HBO Nordic