Arcane: League of Legends

Fantastisk! Jeg skal lige have et øjeblik til at få armene ned og samle mig, så kan jeg skrive noget mere uddybende. Men det er på en eller anden måde svært at finde andre ord. Bare fantastisk. Hvad er det jeg snakker om? Såmænd bare den nye serie på Netflix ”Arcane: League of Legends”.

Vi skal lige have én ting ad vejen først. ”Arcane” er baseret på det populære computerspil ”League of Legends” fra Riot Games, som også har produceret denne nye Netflix serie. Men hvis du tænker, at du ikke kan se serien, fordi kendskab til spillet er en nødvendighed, så tager du fejl. En at serien største styrker er nemlig åbenheden overfor nye seere, som mig selv. Jeg er blevet overrasket på samme måde, som man bliver overrasket med et surprise party på ens fødselsdag. ”Arcane” er et strålende visuelt mesterstykke med en inddragende, hjerteskærende fortælling, som giver plads til at alle seere kan forelske sig i det.

I ”Arcane” følger vi de forældreløse søstre Vi og Powder (bedre kendt som Jinx), som på tragisk vis bliver adskilte som børn efter en ulykke, der vender op og ned på deres liv. Fremskridtets by, Piltover, blomstrer for verdens øjne, men under byens overflade kæmper underklassen for at overleve i den barske underby. Mens Vi desperat forsøger at blive genforenet med sin lillesøster, vokser spændingerne mellem de to sider. Søstrene får så hver deres rolle at spille i den ulmende konflikt.

”Arcane” er funderet på et solidt plot og inddragende, dynamiske karakterer, men det der løfter hele showet, det som alle taler om, er seriens helt igennem fantastiske æstetik. ”Arcane” skriger kunstnerisk vision, serien oser simpelthen med stil. Det er hjernedødt godt animeret for at sige det lige ud. Stilen er et overraskelseselement i sig selv, og uddeler unikke kreative sekvenser som lussinger, der får dig til at tabe kæben og stirre forbløffet på skærmen.

Dette bliver blot ophøjet af seriens fantastiske soundtrack. ”Arcane” har fået hjælp af både Imagine Dragons, Sting, Bea Miller og flere andre til at levere fede, originale sange, der virkelig bare er med til at driven stilen i hjem.

Hvis du sidder og tænker noget i retningen af; ”Jamen det er jo en animationsserie. Er det ikke for børn?”, så kan jeg fortælle dig lige nu, at ”Arcane” absolut ikke er for børn. Serien behandler flere ”voksne” temaer som social ulighed, krig, terror, mord, svigt og tab, og den har en 16 + aldersgrænse på Netflix. Men hvis du tøver med at se ”Arcane” fordi den er animeret, så håber jeg, at du vil give den en chance, og du vil opdage, at det ikke er en dårlig ting, at serien er animeret. Det er animationen der er nøglen til at serien fungerer så godt som den gør.

Min sidste opfordring er, at du ser serien ligesom jeg gjorde; med så lidt forhåndsviden som muligt. ”Arcane” er kommet ind fra højre og har taget fusen på mig på den bedste måde. Heldigvis er sæson 2 allerede i fuld gang med at blive produceret, og jeg kan ikke vente.

 • Titel: Arcane: League of Legends
 • Original titel: Arcane: League of Legends
 • Skabere: Christian Linke, Alex Yee
 • Skuespillere: Kevin Alejandro, Jason Spisak, Hailee Steinfeld, Harry Lloyd, Ella Purnell, Katie Leung
 • Genre: Drama, Fantasy, Tegne- og animationsfilm
 • Antal afsnit: 9
 • Spilletid i alt: 6 timer 8 minutter
 • Produktionsselskab: Riot Games
 • Produktionsår: 2021
 • Release-dato: 6. november 2021
 • Censur: 16+ (Netflix)
 • Anmeldt af: Ellen Futtrup Jespersen
 • Findes på: Netflix
 • Billeder: ©  Netflix
Serie:6 out of 6 stars (6 / 6)
Billede:6 out of 6 stars (6 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6 / 6)