The Greatest Showman

dghdfjh

 • Original Titel: The Greatest Showman.
 • Instruktør: Michael Gracey.
 • Skuespillere: Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron, Zendaya, Rebecca Ferguson, Austyn Johnson, Cameron Seely, m. fl.
 • Genre: Drama/Biografi/Musical.
 • Spilletid: 1 timer og 45 min.
 • Udgiver: 20th Century Fox.
 • Produktionsår: 2017.
 • Censur: 11 år
 • Anmeldt af: Christian Bott
 • Release: 17 maj, 2018.
 • Findes på: Blu-ray / 4K Ultra HD Blu-ray / DVD.

Phineas T. Barnum vokser op som fattig, men hvad han ikke har i værdi, har han af ideer og drømme for fremtiden. Han vokser op og bliver en ganske nydelig mand og bliver gift med en rigmands pige. Sammen får de to dejlige piger og Phineas vil gøre alt for at give dem et fantastisk liv, som han aldrig fik fyldt med magi og forunderlige ting. Han snyder en bank til at låne ham penge, så han kan købe et voksmuseum. Men det går ikke som han havde forventet og de taber en masse penge, indtil han får den ide at samle særlinge og freaks ud over de sædvanlige.

1

Folk begynder at strømme til og hans show skiller vandene meget, en anmelder kalder hans show for et cirkus. Barnum tager navnet til sig, nu kommer der et show der for evigt vil ændre verdenen og gå over i historien. ‘The Greatest Showman’ er en musical instrueret af Michael Gracey, det er en magisk musical som er supergod underholdende, en film med masser af sang, dans, sved, tåre, drama og ja den har det hele. Når filmen er færdig, har man lyst til at sætte den gang igen.

Sangene til filmen er lavet af mændene bag succesfilmen ‘La La Land’, Ben Pasek og Justin Paul, de fik også lavet sangen “This is Me” som blev både Golden Globe og Oscar nomineret, men den vandt kun en Golden Globe. I filmen viser Hugh Jackman endnu engang sit musical talent, i 2012 var han nemlig nomineret til en Oscar for bedste mand i leddene rolle i filmen ‘Les Miserables’. Udover Hugh Jackman har vi også ‘High School’ musicalstjernen Zac Efron med som faktisk har fået sig en ganske fornuftig skuespiller karriere, vi har Michelle Williams som nok er mest kendt for sin flotte rolle som Marilyn Monroe i filmen ‘My Week With Marilyn’.

2

Der er faktisk en Disney stjerne mere med, som også er ved at få sig en skuespiller karriere, det er den dejlige og utrolige kønne Zendaya, som startede sin karriere i ‘Shake it Up’. Hun var også med i den nye ‘Spider-Man- Homecoming’ og er og med i den kommende ‘Spider-Man. Filmen er fænomenal og soundtracket er fængende og bliver bedre og bedre for hver gang man høre det, det er nok det første soundtrack jeg nogensinde har haft det sådan med, at der ikke er et eneste nummer jeg ikke kan lide, det køre på repeat herhjemme. For mig er dette den bedste film der er lavet i 2017 og som jeg kommer til at se i 2018 og det er selvom der snart kommer en ny ‘Avengers’ film.
Havde aldrig troet at musical film ville sige mig noget udover musicalfilmen ‘Mamma Mia’, men WOW det kan godt være jeg skal se nogle flere. Filmen har meget morale og masser på hjertet som giver stof til eftertanke, noget som stadigvæk er relevant i dag. Phineas formår at komme fra trænge vilkår, men man skal også passe på og sige stop.

3
Højt at flyve, dybt at falde

Som sagt blev sangen “This is Me” Oscar nomineret og den handler om at tro på sig selv ligegyldigt hvad andre siger. Så må de grine og pege fingere og stå ved hvem du er, for du er perfekt som du er. Filmen er en ægte feel good film, hvor det hele bare spiller og hvor koreografien fungerer i stor stil. ‘The Greatest Showman’ er et mesterværk, og det er med god grund at filmen er nomineret til 3 Golden Globes. Jeg var underholdt igennem hele filmen, og den varer ikke et sekund for længe. Fyldt med gode sange, fantastisk dans og skuespillet er bare lige i skabet.

Alt i alt en fantastisk film, jeg vil anbefale til alle, unge som gamle, også selvom man måske ikke er til musicals, så er man garanteret underholdning fra start til slut. Lige før rulle teksterne komme dette citat fra P.T. Barnum: ” Den ædleste kunst er at glæde andre” og det må man sige denne film formår at gøre.

Film:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Billed:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Lyd:6 out of 6 stars (6,0 / 6)
Ekstra:5 out of 6 stars (5,0 / 6)

Tusind Tak til 20th Century Fox/PR Nordic.

if_imdb-black_1602124

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.